[ X ]
Breaking news20 Iunie 2019 11:00

Vor fi organizate alegeri repetate în circumscripțiile uninominale unde au câștigat mandatele de deputat Sandu și Năstase? Răspunsul Premierului!  

Prim-ministra Maia Sandu a anunțat că va renunța la mandatul de deputat, pentru a conduce Guvernul.

După cum informează TRIBUNA, Maia Sandu a spus că, cel mai probabil, va fi necesar de organizat alegeri repetate în circumscripția unde a câștigat – circumscripția nr. 50.

„Bineînțeles că, voi renunța la mandatul de deputat. Și, da, cred că vor trebui organizate alegeri. Trebuie să vedem când și cum. Asta este o altă complicație a acestui sistem electoral mixt, pe care l-a impus PDM. Dar va trebui să procedăm în conformitate cu legea, să vedem dacă sunt prevederi explicite, dacă – nu sunt, să găsim modalitatea legală, dar va fi necesar să se întâmple alegeri repetate în aceste circumscripții”, a precizat Sandu, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”.

De menționat că, doi din actualii deputați aleși pe circumscripții au ales să meargă în Executiv. Este vorba despre Maia Sandu – premier și Andrei Năstase, vicepremier, ministrul al Afacerilor Interne, care a câștigat în circumscripția nr. 33.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...