[ X ]
Exclusiv18 Iunie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Vizita Prim-ministrului Estoniei 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 18 iunie 2018. 

O nouă şedință amânată

Magistrații Judecătoriei Chișinău s-au întrunit în ședința de validare a mandatului primarului ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase. Totodată, a avut un protest în fața Judecătoriei, cu solicitarea: „Validați mandatul, respectați votul oamenilor!”. După aproape jumătate de oră de ședință, s-a decis amânarea acesteia.

Vizita Prim-ministrului Estoniei 

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, l-a întâmpinat dis-de-dimineață, pe Prim-ministrul Estoniei, Jüri Ratas, care a efectuat, în perioada 17-19 iunie, o vizită în RM. În aceeaşi zi, Jüri Ratas a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon şi o întrevedere cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Conferința lui Andrei Năstase

Primarul ales al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, a susținut o conferință de presă, în care a menţionat că amânarea validării mandatului său nu este una doar simbolică, ci se făcea pentru a opri intrarea sa în Primărie.

Întrevedere neformală la Condrița

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, la Reşedinţa de la Condriţa, o întrevedere neformală cu Ambasadorul Federaţiei Ruse, cu şefii misiunilor diplomatice din alte state CSI acreditați în RM, precum şi cu ambasadorii Chinei, SUA, ai ţărilor UE şi însărcinatul cu afaceri ad interim al Turciei.

Reuşită importantă a socialiștilor 

În cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău au fost votate un șir de proiecte înaintate de către fracțiunea Partidului Socialiștilor din CMC, care prevedeau acordarea de ajutor financiar pentru cadrele didactice și lucrătorii medicali.

Almanah politic – 2018 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...