[ X ]
[ X ]
Breaking news14 Iunie 2019 10:50

Iată ce cred cetățenii despre ultimele evenimente din țară: Coaliția PSRM – ACUM, Sandu – Premier, Greceanîi – Speaker!

Date Inteligente SRL (iData) a realizat, timp de 36 de ore (12-13 iunie), un sondaj, pe un eșantion de 720 respondenți, pentru a afla opinia cetățenilor despre criza politică, informează TRIBUNA.

În context, vă prezentăm, răspunsurile cetățenilor despre ultimele decizii.

Astfel, la întrebarea dacă știu că, în prezent, în RM există doi Premieri: Pavel Filip și Maia Sandu, respondenții au spus: da – 88% și nu – 11%.

Totodată, fiind întrebați, care în opinia lor, dintre cele două guverne este legitim, respondenții au spus: Maia Sandu– 47%, Pavel Filip – 18% și niciunul – 35%.

În context, respondenții au fost întrebați, ce atitudine au față de mai multe decizii luate în ultima perioadă.

  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că ACUM și PSRM au făcut o coaliție tehnică temporară?” – favorabilă – 64% și nefavorabilă – 36%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Parlamentul s-a întrunit din nou în ședință?” –  favorabilă – 72% și nefavorabilă – 28%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Curtea Constituțională a considerat activitatea Parlamentului ilegală:” – favorabilă – 32% și nefavorabilă – 68%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de Președinte al Parlamentului?” – favorabilă – 62% și nefavorabilă – 38%.
  • Ce atitudine aveți față de: „faptul că Maia Sandu a fost aleasă în calitate de Prim-ministru?” – favorabilă – 61% și nefavorabilă – 39%.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...