[ X ]
[ X ]
Exclusiv14 Iunie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Propunerile diasporei privind votul peste hotare 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 14 iunie 2018. 

Deputații au donat sânge

Deputații și funcționarii Secretariatului Parlamentului s-au alăturat campaniei de donare a sângelui, de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge.

Discuția lui Andrian Candu cu James D. Pettit

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit. Părțile au discutat despre situația politică din RM, relațiile bilaterale moldo-americane și au exprimat deschidere pentru dialog și cooperare.

Propunerile diasporei 

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanţi ai diasporei au venit cu propuneri privind asigurarea dreptului la vot peste hotare și anume: adăugarea celui de-al II-lea tur al alegerilor în circumscripţii; actele de identitate, în baza cărora se va permite participarea la alegerile parlamentare;  organizarea uneia sau a mai multor secții de vot permanente, pe lângă misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale Republicii Moldova etc.

Consultări publice 

Comisia Electorală Centrală (CEC) a desfășurat consultări publice asupra proiectului de hotărâre al CEC „Cu privire la aprobarea Regulamentului privind particularitățile de desemnare a candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova”.

Sursa: Almanah politic – 2018  

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...