[ X ]
[ X ]
Breaking news12 Iunie 2019 18:23

Președintele Dodon – la discuții cu doi foști Președinți ai Curții Constituționale!

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut, astăzi, o întrevedere de lucru cu doi foști Președinți ai Curții Constituționale a Republicii Moldova, Victor Pușcaș și Dumitru Pulbere, și cu Petru Railean, fost membru al CC.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a scris că au discutat situația politică care s-a produs în ultimele zile.

„Foștii magistrați au constatat unanim că Președintele și Parlamentul nou legitim au procedat corect, în stricta conformitate cu Constituția Republicii Moldova și legislația în vigoare. Totodată, a fost pronunțată opinia precum că deciziile recente ale Curții Constituționale necesită o revizuire reieșind din trei considerente: 1) în legătură cu apariția unor circumstanțe noi; 2) pe motivul unor greșeli aritmetice (interpretări eronate legate de trei luni sau 90 de zile); 3) în legătură cu posibila schimbare a jurisprudenței Curții Constituționale, care, însă, nu a fost stipulată în actele respective. Potrivit foștilor magistrați, în mai multe decizii ale Curții Constituționale, adoptate din anul 2013 încoace, au fost depistate anumite devieri de la cadrul Constituțional, care ar determina necesitatea revizuirii acestora. De asemenea, interlocutorii constată că Curtea Constituțională a încălcat Codul Jurisdicției Constituționale”, a scris Dodon.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...