[ X ]
Important12 Iunie 2019 06:00

Declarație: Guvernarea PSRM-ACUM are nevoie de sprijin extern, pentru a avea o putere morală superioară puterii instituționale

Politologul Dionis Cenușă susține că, până la prezentarea evaluării Comisiei de la Veneția de pe 19-20 iunie curent, majoritatea declarațiilor partenerilor externi, inclusiv a Uniunii Europene, vor susține guvernul și vor constata alegerea noului guvern.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dionis Cenușă a menționat că, din ceea ce s-a lansat până acum, a putut extrage și deduce susținere pentru Guvernul Sandu.

„Totuși, încă nu am citit niciun mesaj venit din exterior ce saluta formarea noului guvern mai tranșant decât cel venit din partea Rusiei. Moscova susține fără rezerve situația de la Chișinău pentru ca îi convine și pentru ca socialiștii sunt în câștig. Lupta pentru recunoaștere externă continuă, iar guvernarea PSRM-ACUM are nevoie de sprijin extern pentru a avea o putere morală superioară puterii instituționale pe care o are sistemul oligarhic dominat de democrați și Vladimir Plahotniuc”, a mai scris Cenușă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...