[ X ]
[ X ]
Breaking news11 Iunie 2019 14:15

PLDM cere declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării 

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cere Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, să solicite Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării, informează TRIBUNA.

„În legătură cu tentativele Partidului Democrat de a institui o dualitate confuză în activitatea instituțiilor centrale ale statului, provocând pericole iminente și reale pentru ordinea constituţională, în scopul apărării statului de drept, menţinerii și restabilirii stării de legalitate, Partidul Liberal Democrat din Moldova cere Președintelui Republicii Moldova să solicite Parlamentului declararea stării de urgență pe întreg teritoriul țării în conformitate cu art. 66 lit. m) din Constituție”, comunică PLDM.

Prin urmare, partidul vorbește despre ce ar sta la baza acestor acțiuni. „Scopul acestei acțiuni constă în realizarea urgentă a unui ansamblu de măsuri cu caracter politic, economic, social şi de menţinere a ordinii publice întru evitarea escaladării conflictului politic și constituțional cu instituirea unui regim special de intrare și ieșire din țară, inclusiv asupra fluxurilor de mijloace financiare”, declară PLDM.

Mihaela Conovali

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Cât credeți că va dura noua coaliție de guvernare?

    View Results

    Loading ... Loading ...