[ X ]
[ X ]
Breaking news10 Iunie 2019 11:15

PLDM, despre situația din RM: Toate acestea pot avea consecințe dramatice pentru cetățeni

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) susține că, zilele acestea, în Republica Moldova se duce o luptă acerbă pentru eliberarea statului dintr-o lungă stagnare democratică.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, în contextul acestor evenimente,  PLDM condamnă cu vehemență orice acțiune care ar duce la destabilizare sau mai ales la acte de violență.

„Dezaprobăm impetuos atitudinea rigidă și agresivă a Partidul Democrat (PD), cât și incitarea la ură. Toate acestea pot avea consecințe dramatice pentru cetățeni. Prin destabilizarea situației politice și asedierea instituțiilor statului, PD încearcă comiterea unei lovituri de stat extrem de periculoase pentru Republica Moldova. Alternanța la guvernare este un element firesc și intrinsec unei democrații, iar comportamentul despotic al PD prin subordonarea înaltei jurisdicții constituționale trebuie condamnat eminamente. Solicităm implicarea partenerilor externi pentru medierea echilibrată în asigurarea tranziției asumate a puterii. Salutăm Guvernul legitim, instaurat în mod democratic și sperăm că Republica Moldova își va relua cursul firesc al unei democrații reale. Îndemnăm toți actorii politici să acționeze calm și să respecte principiile statului de drept”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...