[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news10 Iunie 2019 11:50

PDM iniţiază o campanie de colectare a semnăturilor pentru demiterea Președintelui Dodon

Partidul Democrat din Moldova (PDM) iniţiază campania de colectare a semnăturilor în toată ţara pentru demiterea lui Igor Dodon, „pe motiv de trădare de Patrie, finanţare ilegală din exterior a PSRM şi uzurpare a puterii în stat”.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, PDM menționează că, campania a fost lansată întru realizarea cerinţelor celor 30 de mii de oameni, care la 9 iunie 2019 au participat la un protest paşnic, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru apărarea constituţionalităţii şi au adoptat Rezoluţia pentru Apărarea Ţării.

„Pentru a-şi pune în aplicare planul de vânzare a ţării, Igor Dodon împreună cu socialiştii şi Blocul ACUM  au întreprins o tentativă de lovitură de stat. PDM consideră că, prin această trădare ruşinoasă, cetăţeanul Igor Dodon şi-a pierdut orice legitimitate, mai ales după ce întreaga ţară a văzut modul în care a încercat să pună în practică un plan de federalizare a Republicii Moldova, dar şi modul în care preşedintele ţării recunoaşte că socialiştii au fost finanţaţi ilegal din Federaţia Rusă cu zeci de milioane de dolari în ultimii ani. Prin urmare, Partidul Democrat din Moldova va continua acţiunile legale până va fi îndeplinită dorinţa cetăţenilor ca preşedintele devenit nelegitim, Igor Dodon, să demisioneze din funcţie. Aşadar, îi solicităm lui Igor Dodon să nu se mai agaţe cu disperare de putere, să demisioneze şi să meargă la judecata poporului, în cadrul alegerilor prezidenţiale anticipate”, se spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...