[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news8 Iunie 2019 16:30

Andrian Candu: Tot ce se întâmplă în Parlament va fi atacat de PDM. Vom depune sesizare la CC

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va ataca orice decizie aprobată astăzi de Parlament, pe motiv că este unul nelegitim și ilegal, transmite TRIBUNA.

În cadrul unui briefing de presă, vicepreședintele PDM, Andrian Candu, a menționat că PDM deja a pregătit o sesizare la Curtea Constituțională pentru a ataca decizia alegerii Președintelui Parlamentului.

„CC s-a expus clar că de astăzi Parlamentul e ilegal și nelegitim. Tot ce se întâmplă în Parlament va fi atacat de PDM. Colegii din PDM deja au pregătit o sesizare la CC”, a spus Andrian Candu.

Democratul s-a referit și la finanțarea PSRM. „Apar întrebări față de legimitatea acestui partid și alegerilor din februarie curent. Vom solicita autorităților specializare investigarea acestui caz. Tot ce vedem astăzi în spațiul public denotă faptul că politicul a eșuat în crearea unei guvernări responsabile și singurii care pot lua decizii sunt cetățenii. Noi nu ne-am dorit anticipatele, dar asta e singura soluție”, a spus Andrian Candu.

De asemenea, democratul a menționat că, odată cu demisia Președintelui Dodon, vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, până atunci, toate instituțiile vor activa în mod obișnuit.

„Cei care vor încerca să implementeze deciziile ilegale vor răspunde în fața legii”, a mai spus Andrian Candu.

Cristina Parfeni

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...