[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news6 Iunie 2019 11:10

Igor Volnițchi: Există minim 3 situații care ne fac să ne gândim și să ne întrebăm care a fost argumentul ce a stat la baza deciziei PAS

Analistul politic Igor Volnițchi afirmă că „există minim 3 situații care ne fac să ne gândim și să ne întrebăm care a fost argumentul ce a stat la baza deciziei Consiliului Politic al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS)”, ce prevede „asumarea unui Guvern ACUM și votarea întregului pachet de dezoligarhizare, de scoatere a instituțiilor din captivitate, în urma votării unui Speaker propus de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM)”, informează TRIBUNA.

„Este o decizie ușor surprinzătoare, dar foarte și foarte interesantă, care ne face acum să ajungem la unele concluzii ce țin mai degrabă de argumentul real care a stat la baza deciziei PAS:

  1. Putem intui că fie e vorba de o încercare de a debloca situația politică și dialogul cu PSRM care, în ultima vreme, nu avea loc.
  2. Fie – putem presupune că, e un joc abil al PAS ca să strice anumite aranjamente pe care ei probabil presupun că le-ar putea face PSRM și PDM și ei anticipează o decizie a PSRM de mâine-poimâine, pentru că așa se spunea că PSRM joi sau vineri își va întruni Consiliul și va lua careva decizii.
  3. Și în aceeași măsură, putem presupune că, PAS încearcă să facă o ușoară presiune asupra partenerului său politic, Platforma DA, intuind poate că e mai ezitant în raport cu un vot comun cu PSRM.

Deci, avem minim 3 situații care ne fac să ne gândim și să ne întrebăm care a fost argumentul ce a stat la baza deciziei PAS. Dar, repet, e o decizie foarte interesantă”, a declarat Volnițchi, în cadrul știrilor de la TV8.

Totodată, expertul a spus că, în prezent, „orice se poate de admis”, dar și că socialiștii ar putea insista să obțină maximum și să nu cedeze, pentru că „niciodată socialiștii și Igor Dodon nu au fost într-o poziție mai bună”. „Eu cred că ei înțeleg acest lucru și vor încerca să speculeze și să obțină maximum din acest fapt” , a adăugat el.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...