[ X ]
[ X ]
Exclusiv28 Mai 2019 06:00

Ce ar putea să se schimbe în mun. Chișinău, în perioada imediat următoare. Detaliile oferite de Ruslan Codreanu!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, primarul interimar al mun. Chişinău, Ruslan Codreanu, a fost întrebat: „Ce priorități aveți, în calitate de Primar, pentru perioada imediat următoare?”.

Principalul meu obiectiv este să creștem calitatea vieții în oraș pe toate domeniile: educație, infrastructură, sănătate. Dar îmi dau seama că pentru asta e nevoie de timp. În perioada imediat următoare voi continua cu ceea ce am pornit pe educație, deoarece investițiile în copii înseamnă investiții în viitorul țării. În acest an urmează să redeschidem 7 grădinițe și vom crea 1800 de locuri noi, inclusiv locuri de creșă. La 4 din ele lucrul merge intens, iar în august o să dăm în exploatare prima grădiniță. Cum începe vacanța ne apucăm de reparații în instituțiile preșcolare la acoperișuri, grupuri sanitare, rețele inginerești, geamuri, terenuri de joacă. Pentru că este perioada caldă vom lucra în regim sporit la aplicarea marcajului rutier și la reparația străzilor. Avem planificate 14 străzi în programul de reparații și vrea să le scoatem în capăt cu bine. O să intrăm cu asfalt și în curțile de bloc, o să amenajăm și locuri noi de parcare. O să ajungem cu lucrările și în subterane în scurt timp, pentru că sunt într-o stare deplorabilă, iar oamenii au nevoie de siguranță”, a enumerat el.

Potrivit lui Codreanu, Regia Transport Electric va continua asamblarea troleibuzelor. 

„5 unități de transport cu propulsie autonomă urmează zilele acestea să iasă la testare și în perioada următoare vom primi următorul lot care va intra în lucru. Examinăm posibilitatea redeschiderii unor rute noi de troleibuz. Îmi doresc să menținem un oraș curat, să creăm cât mai multe zone plăcute unde oamenii să se poată odihni. Am alocat în premieră câte 5 milioane de lei pentru fiecare sector și din acești bani vom amenaja 4 scuaruri și 4 parcuri. Suntem aproape de final cu lucrările la ”Valea Trandafirilor” și la Scara Cascadelor din ”Valea Morilor”. Urmează să începem masiv reabilitarea Parcului ”Alunelul”, iar de luna viitoare vom demara proiectul privind construcția a 8 toalete publice în parcurile din oraș. Un oraș verde și amenajat, un oraș cu străzi aerisite, înseamnă un oraș fără publicitate stradală care poluează vizual. Așa că, în perioada următoare o să începem să curățăm orașul de panourile publicitare pestrițe instalate la nimereală. Este foarte mult de lucru și chiar dacă intrăm în vară și urmează perioada concediilor, Primăria nu va intra în vacanță. Vom continua să lucrăm la toate proiectele pe care le-am demarat, dar și la cele pe care le avem planificate”, a mai adăugat Codreanu.

Notă: Varianta integrală a interviului o puteţi citi Aici.

Andriana Cheptine 

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...