[ X ]
[ X ]
Important22 Mai 2019 15:00

Constatarea unui politician - de ce guvernarea nu consideră depopularea RM drept o problemă majoră?!

Președintele Organizației teritoriale a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) Leova, Alexandru Bujorean, ex-candidat la funcția de deputat, susține că, „Republica Moldova se află în topul țărilor cu cel mai înalt nivel de depopulare, însă guvernarea nu consideră acest fapt drept o problemă majoră”.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare fruntașul liberal-democrat a explicat de ce guvernarea nu întreprinde acțiuni în acest sens.

„Republica Moldova se află în topul țărilor cu cel mai înalt nivel de depopulare.
Și cât nu a fi de straniu, dar guvernarea nu consideră acest fapt drept o problemă majoră. De ce? Pentru că studiile și statisticile naționale arată că la un astfel de nivel al migrației, Republica Moldova ar putea ajunge la numărul populației țărilor baltice (spre exemplu) tocmai peste 50 de ani. Iar asta ar însemna că jumătate de secol încă e „real” să mai storci acest popor sărăcit, în condițiile în care fiecare migrant lasă acasă o rudă, un părinte, un copil, căruia îi va trimite regulat bani, care la rândul lor vor nimeri direct sau indirect în buzunarul guvernanților. Schemele lucrează? Poporul rabdă?  Atunci de ce ar trebui să îi preocupe migrația?”, a scris liberal-democratul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...