[ X ]
Exclusiv22 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Vizita lui Brian Brown

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 22 mai 2018.  

Întrevederea lui Igor Dodon cu Peter Michalko

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Peter Michalko, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova. Cei doi oficiali au abordat mai multe subiecte de actualitate din politica internă și externă a țării, inclusiv relațiile cu Uniunea Europeană în contextul obținerii de către Moldova a statutului de observator în cadrul Uniunii Eurasiatice.

Conferinţa Partidului Șor

În cadrul unei conferinţe de presă, liderul Partidului  Șor, Ilan Șor, a făcut o totalizare a participării formațiunii sale la alegerile din unele localităţi din 20 mai 2018.

Vizita lui Brian Brown

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown, care se afla în vizită în Republica Moldova la invitația șefului statului. Cei doi oficiali au susţinut o conferinţă de presă, în cadrul căreia au anunţat că, în premieră, la Chișinău, în perioada 14-16 septembrie 2018, va avea loc Congresul Mondial al Familiei.

Anunţul Partidului „Voința Poporului”

Partidul „Voința Poporului”, în cadrul unei conferințe de presă, a anunțat despre noua conducerea aleasă a formațiunii, ioar președintele partidului, Ștefan Urîtu, fost deputat, a comunicat mai multe detalii cu privire la structurile interne formate.

Dezbateri eşuate 

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit, la ora 12.00, la Arcul de Triumf, acolo unde urmau să aibă loc dezbaterile publice cu contracandidatul său, Andrei Năstase, candidatul al Platformei Demnitate și Adevăr, care nu s-a prezentat.

Opţiunea PDM pentru turul doi 

După ședința săptămânală a Partidului Democrat din Moldova (PDM), vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari a anunţat că formaţiunea nu va susţine nici unul din cei doi candidaţi ajunşi în turul doi al alegerilor primarului de Chișinău.

Discuţia lui Igor Dodon cu Iskender Kemal Okyay

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Iskender Kemal Okyay, însărcinat cu afaceri al Ambasadei Republicii Turcia în Republica Moldova, cu care a discutat subiecte cu privire la relațiile bilaterale, mersul lucrărilor de reparație a Președinției, pachetul de legi cu privire la Găgăuzia, ș.a.

Vladimir Vitiuc la un eveniment festiv 

Vicepreședintele Parlamentului, Vladimir Vitiuc a participat la evenimentul de inaugurare festivă a Zilelor Scrisului și Culturii Slave în RM.

Zinaida Greceanîi la Prepelița şi Iabloana

Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi a participat la celebrarea sărbătorii Hramul Satului în localitatea Prepelița din raionul Sângerei și Iabloana din raionul Glodeni, organizată cu suportul Partidului Socialiștilor.

Vlad Plahotniuc a vizitat trei localități

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a vizitat trei localități din R. Moldova, care și-au sărbătorit Hramul de Sf. Nicolae – satele Zberoaia și Bălăurești din Nisporeni şi Lozova din Strășeni. Vlad Plahotniuc a fost însoțit de Premierul Pavel Filip.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...