[ X ]
Breaking news21 Mai 2019 12:00

(DOC) Democratul Sergiu Sârbu solicită informație de la SFS privind contribuția financiară a mai multor deputați la cheltuielile publice. Detalii!

Deputatul din fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM), Sergiu Sîrbu, a inițiat desfășurarea unui studiu cu privire la impactul și coraportul dintre contribuția financiară obligatorie la cheltuielile publice a unor persoane de demnitate publică, cheltuielile statului pentru retribuirea financiară a acestora cu rezultatele concrete ale activității publice de reprezentare a intereselor cetățenilor.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Sergiu Sîrbu a anunțat că a făcut un demers către directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Pușcuța, ca instituția, pe care o conduce, să-i prezinte mai multe informații.

„Și anume: sumele de plăți (impozitul pe venit, impozitul pentru fondul social și fondul de asigurări medicale obligatorii) achitate în bugetul public național pentru perioada 2009- 2019, inclusiv dezagregat pe fiecare an separat; Statutul de contribuabil sau plătitor al acestor impozite pentru perioada menționată supra  pentru fiecare contribuabil”, se spune în demersul democratului.

Potrivit lui, aceste informații sunt solicitate pentru următorii contribuabili, persoane de demnitate publică, deputați în Parlament: Alexandru Slusari, Igor Grosu, Igor Munteanu, Octavian Țâcu, Liliana Nicolăescu – Onofrei, Sergiu Litvinenco, Chiril Moțpan, Dinu Plângău, Oazu Nantoi, Radu Marian, Doina Gherman, Arina Spătaru, Veronica Roșca, Stela Macari, Maria Ciobanu, Lilian Carp, Liviu Vovc, Inga Grigoriu, Iurie Reniță, Vladimir Bolea, Dan Perciun, Mihail Popșoi, Andrei Năstase, Petru Frunze, Maia Sandu, dar și Dumitru Alaiba.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce evenimente ar putea marca anul politic 2020?

    View Results

    Loading ... Loading ...