[ X ]
Exclusiv17 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Vizita Comisarului European pentru politica regională

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 17 mai 2018.  

Apelurile Maiei Sandu, a lui Andrei Năstase şi Valeriu Munteanu 

Pe ultima sută de metri de campanie electorală, candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu şi candidatul Partidului Liberal la Primăria capitalei, Valeriu Munteanu au venit cu apeluri către cetăţeni în contextul alegerilor din data de 20 mai.

Prima ședință în dosarul lui Chiril Lucinschi la CA

Prima ședință de judecată în dosarul ex-deputatului Chiril Lucinschi la Curtea de Apel Chișinău a fost amânată la cererea avocatului său pentru a putea face cunoștință cu cererea de apel depusă de procurori.

Observaţiile lui Alexandr Roșco

Candidatul Partidului „Casa Noastră – Moldova” pentru funcția de Primar General al Capitalei, Alexandr Roșco, în cadrul unei conferinţe de presă, a invocat   condițiile inegale pentru candidați în timpul campaniei electorale.

Vizita Corinei Crețu

Comisarul European pentru politica regională, Corina Crețu, care se afla într-o vizită în R. Moldova, a avut o întrevedere cu Prim-ministrul Pavel Filip, cu care a discutat despre relațiile RM cu UE, proiectele derulate, realizările Moldovei și recomandările UE.

Conferinţa lui Dorin Chirtoacă

Ex-primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre situația din capitală ca rezultat a activității sale, dar și despre alegerile locale din municipiu din data de 20 mai 2018.

Viziunea lui Andrei Năstase privind sportul 

Candidatul Platformei Demnitate și Adevăr la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţe de presă, a declarat că investițiile în domeniul sportului sunt obligatorii pentru orice primar cu viziune europeană și modernă.

Solicitarea exponenților societății civile

În cadrul unei conferinţe de presă, exponenții societății civile au reiterat adresarea către Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) pentru a li se oferi acces la listele de subscripție ale candidatei independente, Silvia Radu, pe motiv că existau suspiciuni privind corectitudinea acestora.

Îndemnul lui Maxim Brăila

Candidatul Partidului Popular din Republica Moldova (PPRM) la șefia capitalei, Maxim Brăila, în cadrul unei conferinţe de presă, a chemat tinerii să participe masiv la vot şi să-i acorde susţinere.

Soluţiile „financiare” ale lui Ion Ceban 

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Primar general al capitalei, Ion Ceban, a spus, în cadrul conferinței de presă, de unde vor fi luaţi banii pentru onorarea promisiunilor electorale.

Acuzaţiile PUN

Partidul Unității Naționale (PUN) a organizat o conferință de presă în care i-a acuzat pe socialiști că forțează excluderea din cursa electorală a candidatului său la Primăria capitalei, Constantin Codreanu.

Copii la Preşedinţie 

Cu prilejul Zilei Ușilor Deschise, inițiativă lansată de către șeful statului, un grup de circa 100 de copii din capitală și din zona de centru a țării, au vizitat Reședința de Stat și Președinția.

Întrevederea Preşedintelui cu participanţii la cursul CRSA 

Preşedintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu un grup de participanți la cursul Colegiului Regal de Studii de Apărare din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, reprezentanți din Marea Britanie, Arabia Saudită, SUA, Qatar, Nigeria, Bangladesh, Japonia, India și alte țări.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...