[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important16 Mai 2019 16:00

Analist: Nu este exclus că în zilele următoare, PDM va ieşi la rampă 

După decizia Curții Constituţionale de ieri, scenarii sunt două: fie crearea unei coaliții de guvernare, fie alegeri anticipate, afirmă analistul politic Igor Volniţchi.

Într-o declaraţie pentru „Europa Liberă” el anticipează o ieșire la rampă în următoarele zile a Partidului Democrat care până acum a adoptat o tactică oarecum improprie acestei formaţiuni, cea de spectator.

„Nu exclud că PD va veni cu careva ofertă. Să vedem cine va fi vizat de oferta PD. Chiar dacă cei din Blocul ACUM au respins în repetate rânduri invitaţiile la dialog făcute de PD, nu exclud că PD ar putea din nou să-i oferteze dat fiind situaţia la care s-a ajuns, dat fiind riscul alegerilor anticipate. De asemenea, nu putem exclude că ar putea urma o ofertă a democraţilor pentru socialişti. Spre exemplu, PD ar putea zice că a analizat atent oferta pe care PSRM-ul a făcut-o Blocului ACUM şi să spună că ar putea satisface o parte din ele dacă asta ar putea deschide câmpul de manevră în perioada post electorală”, a declarat analistul.

Volniţchi susţine că „despre probabilitatea alegerilor vom putea vorbi mai aproape de data de 21 iunie”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...