[ X ]
Breaking news15 Mai 2019 09:50

CC: Președintele Igor Dodon nu va putea înainta o candidatură la funcția de Prim-ministru în lipsa organelor de conducere a Parlamentului

Președintele Igor Dodon nu va putea înainta o candidatură la funcția de Prim-ministru în lipsa organelor de conducere a Parlamentului. Decizia a fost luată, acum câteva minute, de către judecătorii Curții Constituționale.

După cum informează TRIBUNA, potrivit președintelui CC, Mihai Poalelungi, imposibilitatea întrunirii Parlamentului din cauza lipsei organului care-l convoacă presupune imposibilitatea Președintelui Republicii Moldova de a desemna un candidat pentru funcția de Prim-ministru.

„Lipsa întrunirii Parlamentului în ședință plenară pentru examinarea chestiunii învestiturii Guvernului atunci când există organele de conducere ale Legislativului echivalează cu respingerea solicitării de învestitură. Sintagma „cel puțin 2 solicitări de învestitură” conținută de art. 85 al. 2 din Constituție nu presupune în mod obligatoriu desemnarea aceleiași candidaturi”, a mai spus magistratul.

De menționat că, prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă nici unei căi de atac.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...