[ X ]
[ X ]
Important13 Mai 2019 14:00

OPINIE: Rusia are suficiente motive pentru a-și dori îndepărtarea liderul democrat de la butoanele puterii

Autoritățile Federației Ruse nu au nici o obligație pentru a-i oferi deputatului moldovean Andrei Năstase informații amănunțite din dosarul intentat pe numele lui Plahotniuc. Dacă ar face-o, ar fi motivate politic și ar constitui un amestec în ecuațiile politice din Republica Moldova, aceste informații ar căpăta calitatea de material electoral oferit unui oponentului politic al liderului Partidului Democrat. Despre aceasta scrie, într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Victor Nichituş.      

El notează că „liderul Partidului Democrat a avut acțiuni care au dus la slăbirea influenței ruse între Prut și Nistru”.

„Două legi adoptate la inițiativa lui Vladimir Plahotniuc, legea cu privire la minimalizarea efectelor instituțiilor media străine (citește ruse) în Republica Moldova și legea cu privire la retragerea trupelor străine (citește ruse) de pe teritoriul Republicii Moldova, au fost de ajuns pentru a stârni nemulțumirea Moscovei. Dacă la acestea două, adăugăm acțiunile autorităților moldovene prin care Dimitrii Rogozin a fost declarat persona non grata pe teritoriul Republicii Moldova, desconspirarea agentului GRU care îl dirija pe ex-deputatul Iurie Bolboceanu și expulzarea a șase diplomați ruși din Moldova pe motiv de apartenență la serviciile secrete, vom observa că Federația Rusă are suficiente motive pentru a-și dori îndepărtarea liderul democrat de la butoanele puterii”, scrie jurnalistul.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...