[ X ]
Exclusiv11 Mai 2019 06:00

(ACUM UN AN) Reghina Apostolova – exclusă din cursa electorală

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 11 mai 2018.

Reghina Apostolova – exclusă din cursă

Judecătoria Chișinău cu sediul Centru, la solicitarea Consiliului Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC), a anulat înregistrarea candidatei Partidului Șor la funcția de primar al Chișinăului, Reghina Apostolova, la alegerile din 20 mai curent. În timpul şedinţei, sute de manifestanți, susținători ai Partidului Șor au protestat în fața Judecătoriei.

Întrevederea reprezentanţilor PN cu ambasadorul SUA

Ambasadorul SUA în Moldova, James Pettit, a avut o întrevedere cu o delegație a „Partidului Nostru” în componența lui Nicolae Grigorișin, Elena Grițco și Ilian Cașu.

Andrei Năstase la Universitatea de Stat din Tiraspol

Andrei Năstase, candidatul unic al forțelor anti-oligarhice la Primăria capitalei, susținut de Platforma DA, PAS și PLDM, a avut o întrevedere cu studenții la Universitatea de Stat din Tiraspol.

O nouă ședință în dosarul lui Dorin Chirtoacă

A avut loc o nouă ședință de judecată în dosarul ex-Primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.

Lidia Chireoglo – numită în funcţie

Parlamentul a numit-o pe Lidia Chireoglo în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție.

Conferinţa lui Traian Băsescu

Fostul Președinte al României și Președinte de onoare al Partidului Unității Naționale (PUN), Traian Băsescu, în cadrul unei conferințe de presă, s-a referit la campania electorală a alegerilor pentru funcţia de Primar al capitalei.

Premierul în Parlament

Premierul Pavel Filip a susținut un discurs în fața deputaților din Parlamentul Republicii Moldova, prin care a prezentat raportul de activitate al Guvernului pentru anul 2017.

Propunerile lui Ion Ceban

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Primar general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a prezentat propunerile sale pentru îmbunătăţirea situaţiei angajaţilor din sistemul protecţiei sociale din municipiul Chişinău, în cadrul unei conferințe de presă.

Scrisoarea PAS

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) a transmis Premierului Pavel Filip o scrisoare în care detaliat a indicat probleme ce țineau de finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. Înainte de aceasta, conducerea formaţiunii a susţinut o conferinţă de presă la aceeaşi temă.

Un nou deputat PDM

Veaceslav Nedelea şi-a început activitatea ca deputat al fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), înlocuindu-l pe Nicolae Dudoglo.

Sondajul CCSM

Centrul de Cercetări Sociologice din Moldova a prezentat rezultatele unui sondaj care arătau că preferați la șefia municipiului Chișinău erau candidatul independent, Silvia Radu – 23,2%, candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban – 22,7%, dar și candidatul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase – 12,8%.

Sursa: Almanah politic – 2018

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...