[ X ]
Important10 Mai 2019 07:00

Șeful delegației UE în Republica Moldova a dezvăluit care ar trebui să fie acțiunile viitorului Guvern pentru a dinamiza dialogul politic cu UE și a debloca asistența financiară europeană!

Șeful delegației UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a vorbit, într-un interviu pentru BULETINUL INFORMATIV al IDIS Viitorul, care ar trebui să fie prioritățile și acțiunile viitorului guvern de la Chișinău pentru a dinamiza dialogul politic cu UE și a debloca asistența financiară europeană.

După cum informează TRIBUNA, fiind întrebat care sunt principalele realizări și restanțe ale Republicii Moldova în implementarea Acordului de Asociere, Peter Michalko a menționat că, concluziile Consiliului de afaceri externe al UE din februarie 2018 rămân un punct de reper valabil, salutând progresele din unele domenii economice, cum ar fi cel financiar-bancar, dar și buna creștere a comerțului nostru bilateral și cerând progrese în alte domenii.

„Așteptăm progrese mai ales în ceea ce privește pluralismul politic și starea democrației,  inclusiv libertatea mass-mediei, reforma justiției, lupta împotriva corupției și mai ales investigarea deplină și recuperarea fraudei bancare”, a precizat Ambasadorul.

Totodată, fiind întrebat care ar trebui să fie prioritățile și acțiunile viitorului guvern de la Chișinău pentru a dinamiza dialogul politic cu UE și a debloca asistența financiară europeană, Peter Michalko a spus că, sunt chiar acele priorități de care vorbea anterior când s-a referit la Concluziile UE din februarie 2018 și la domeniile în care așteptă cu prioritate progrese.

„Noi așteptăm și ca noile autorități (Guvern, Parlament), când vor fi constituite, să vină cu angajamente clare, cu termene realiste și să întreprindă acțiuni concrete care să ne ofere indicii cu privire la existența unei voințe politice solide pentru corectarea derapajelor recente și pentru o relație puternică de asociere UE-Republica Moldova”, a mai spus Peter Michalko.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...