[ X ]
Important10 Mai 2019 15:00

Deputat: Public se spune că doar Parlamentul nu este funcțional, în realitate nici o instituție publică nu-și asumă nici o responsabilitate

Deputatul Blocului ACUM Platforma DA, Dinu Plîngău, susține că zilnic formațiunea primește zeci de petiții și plângeri din partea oamenilor.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Dinu Plîngău a scris că statul e plin de probleme și suntem într-o situație în care nici o instituție de stat nu răspunde de nimic.

„Public se spune că doar Parlamentul nu este funcțional, în realitate nici o instituție publică nu-și asumă nici o responsabilitate care are menirea să rezolve probleme esențiale pentru oameni. Majoritatea instituțiilor se ocupă doar de implementarea unor legi dubioase care fac parte dintr-un pachet ce are drept scop spălarea banilor enormi furați din bugetul public. În Parlament situația e și mai urâtă. Mai mult de două luni Parlamentul nu funcționează și mai în glumă sau mai în serios, uneori îmi vine să bat în toate ușile deputaților pentru a-i determina să-și înceapă activitatea. Știu că-i în zadar, timp de două luni am văzut deputați din alte fracțiuni în clădirea Parlamentului doar de 3 ori. Situația-i atât de bizară încât nu prea am cuvinte să explic toată nedreptatea și murdăria care se face în spatele cortinei în timp ce deputații blocului ACUM încearcă să rezolve problemele a zeci și sute de cetățeni care nu mai beneficiază de ajutoare sociale conform legilor”, a scris deputatul.

Dinu Plîngău a menționat că, situația pe care a văzut-o din intern îl face să creadă că timp de doi ani Republica Moldova nu a avut nici Parlament, nici Guvern.

„Frica oamenilor simpli și nemernicia unor oameni în funcții de răspundere este rețeta perfectă pentru situația de colaps. Oameni buni, peste tot unde mergeți, transmiteți tuturor să îndemne deputații să iasă la lucru, să convocăm ședinta Parlamentului ca statul acesta să fie cât de cât funcțional și ca măcar cineva să-și asume decizii legale!”, a mai scris Plîngău.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...