[ X ]
Exclusiv10 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Guvernul a aprobat candidatura Cristinei Balan

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 10 mai 2018.

CECC a admis sesizarea şi contestaţia PUN

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (CECC) a admis sesizarea, dar și contestația Partidului Unității Naționale (PUN) privind anularea înregistrării candidatei Partidului Șor la funcția de Primar al Chișinăului, Reghina Apostolova.

Conferinţa Partidului Şor

Partidul Șor a susținut o conferință de presă cu tema „Fraudarea alegerilor, înainte ca acestea să aibă loc”, în cadrul căreia a făcut referire la intenția Partidului Unității Naționale de a o înlătura pe Reghina Apostolova din cursa electorală, acuzând Partidul Șor de încălcări.

Guvernul a aprobat candidatura Cristinei Balan

Cabinetul de miniștri a aprobat propunerea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) de numire a Cristinei Balan, vicepreședinte al PDM, în funcția de Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în SUA.

Sesizarea lui Andrei Năstase

Andrei Năstase, candidatul Platformei „Demnitate și Adevăr” pentru Primăria Chișinău, a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova, Inspectoratul General al Poliției și Serviciul de Informații și Securitate privind fraudarea campaniei electorale și a alegerilor Primarului general al mun. Chișinău.

Decizia CA privind cetăţenia lui Traian Băsescu

Curtea de Apel Chişinău a respins contestaţia lui Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu, cu privire la anularea decretului de retragere a cetățeniei a ex-Preşedintelui României.

Inspecţia Preşedintelui

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a familiarizat cu mersul lucrărilor de reparație a sediului Președinției Republicii Moldova, ce se desfășurau cu suportul Guvernului Republicii Turcia.

Şedință de lucru la Preşedinţie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat o ședință de lucru cu privire la organizarea unui șir de activități cu prilejul Zilei Internaționale a Familiei, marcată anual pe 15 mai.

Conferinţa lui Ion Ceban

În cadrul unei conferințe de presă, candidatul socialiștilor la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban şi-a prezentat propunerile pentru susținerea familiilor tinere.

Apelul lui Oazu Nantoi

Ex-candidatul la funcția de Primar general al capitalei, Oazu Nantoi, în cadrul unei conferințe de presă, a îndemnat cei peste 30 de mii de susținători ai săi, la scrutinul din 2015, să acorde votul lor de încredere candidatului Platformei „Demnitate ș Adevăr”, Andrei Năstase.

Ion Ceban la IUVAS

Candidatul socialiștilor la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Ion Ceban a avut o întâlnire cu angajații companiei IUVAS.

Constantin Codreanu la „Liftservice”

Candidatul PUN la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Constantin Codreanu avut o întâlnire cu muncitorii de la Întreprinderea Municipală Specializată „Liftservice”.

Conducerea RM la recepția oferită de Delegația UE

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Premierul Pavel Filip şi Speakerul Andrian Candu au participat la recepția oferită de Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, cu ocazia Zilei Europei.

Sursa: Almanah politic – 2018

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...