[ X ]
Breaking news9 Mai 2019 12:00

(FOTO) Iată cum s-a desfășurat marșul „Regimentul Nemuritor”! PSRM: Au participat aproximativ 60 de mii de persoane

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat, astăzi, Marșul „Regimentul Nemuritor”, cu prilejul Zilei Victoriei.

După cum informează TRIBUNA, marșul a început de la Arcul de Triumf, unde participanții au pornit în coloană spre Complexul Memorial „Eternitate”, purtând în măini portretele rudelor – participanți la Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Potrivit PSRM, la marș au participat aproximativ 60 de mii de persoane.

În fruntea coloanei a fost Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu Prima Doamnă, Galina, ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, ambasadorul Republicii Belarus în Republica Moldova, Serghei Ciciuk, președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi, deputați.

De menționat că, separat, în automobile retro, s-au plimbat veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Ajunși la memorial, participanții la marș au depus flori la Flacăra Eternă și mormintele eroilor căzuți.

După marș, Igor Dodon a felicitat pe toți cu ziua Victoriei.

„Eu cred că participă astăzi foarte mulți oameni. Zeci de mii din Chișinău și probabil sute de mii pe întreg teritorul RM, pentru că astfel de evenimente au loc practic în toate localitățile țării. Acest lucru este bine, pentru că asta înseamnă că cetățenii RM, în pofida la toate încercările de interpretări, la unele încercări de a da uitării tot ce ține de Marele război pentru apărarea patriei, cetățenii totuși califică și percep această zi ca Ziua Victoriei. Particip în calitate de cetățean al RM”, a precizat Dodon.

La rândul său, într-un mesaj pe o rețea de socializare, Zinaida Greceanîi a scris că, pe 9 mai, poporul nostru celebrează Ziua Victoriei – una dintre cele mai sfinte sărbători pentru noi.

„În Moldova nu există nicio familie care să nu fi suferit în război. Acest război pentru poporul nostru a devenit cu adevărat Marele război pentru Apărarea Patriei. Anul acesta marcăm 75 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă. Țara noastră a fost cruțată de regimul monstruos. În rîndurile Armatei Roșii victorioase au luptat peste 300 de mii de compatrioți. Iar 20 de nativi din Moldova au primit titlul de Erou al Uniunii Sovietice. Suntem un popor victorios. Nu vom permite să fim considerați “învinși”. Nu vom îngădui niciodată rescrierea istoriei noastre glorioase. Nu vom cuteza să fie insultată memoria soldaților noștri și să fie demolate monumentele din perioada de război. 9 Mai pentru poporul nostru va rămîne Ziua Victoriei. Veteranii de război – cei care au adus pacea și libertatea pe meleagurile noastre – trăiesc încă printre noi. Angajamentul nostru sacru este acela de a-i înconjura cu atenție și grijă și de a educa tînăra generație prin exemplul eroismului acestora. În această zi, cu lacrimi în ochi ne vom aminti de cei plecați și ne vom bucura că am obținut victoria. Nimeni nu-i uitat, nimic nu se uită! Glorie eternă eroilor!”, a scris Zinaida Greceanîi.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...