[ X ]
Exclusiv9 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Acţiunile politicienilor de 9 Mai 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 9 mai 2018.

Marş şi depunere de flori a Partidului Şor  

Președintele Partidului Şor, Ilan Șor și candidatul la funcția de Primar al municipiului Chișinău, Reghina Apostolova, în fruntea unei coloane de 3 500 persoane, au mers în marş, după care au depus flori la Memorialul Eternitate, cinstind memoria eroilor căzuți în cel  de-al doilea Război Mondial.

Evenimentul PL

Partidul Liberal (PL) a organizat un eveniment public cu ocazia Zilei Europei în Scuarul Europei din centrul capitalei.

PSRM la Marșul Memoriei

La Chișinău a avut loc Marșul Memoriei „Regimentul nemuritor”, organizat de către Partidul Socialiștilor din Moldova (PSRM), cu prilejul Zilei Victoriei. Coloana de participanți și automobile cu veterani s-a pornit de lângă monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt și s-a îndreptat spre Complexul Memorial „Eternitate”. La eveniment a participat și Președintele R. Moldova, Igor Dodon.

Festivităţi cu participarea conducerii ţării

La Complexul Memorial „Eternitate” a avut loc un eveniment cu ocazia Zilei Victoriei și comemorării eroilor căzuți în luptă. La ceremonia de comemorare au fost prezenți: Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, Prim-ministrul Pavel Filip, dar și Președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Evenimentele PDM

Partidul Democrat din Moldova a organizat la Chişinău o serie de evenimente publice pentru marcarea zilei de 9 mai – Ziua Victoriei şi Ziua Europei. Seara a avut loc un grandios concert cu focuri de artificii.

Marş la Bălţi

La Bălţi a avut loc un marş cu ocazia Zilei Victoriei. Cu un mesaj special dedicat acestei zile a venit ex-Primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

Andrei Năstase – la Ciocana

Andrei Năstase, liderul Platformei DA, candidat la Primăria capitalei, a avut mai multe discuții cu locuitorii din sectorul Ciocana al capitalei. În aceeaşi zi, Andrei Năstase a adresat o scrisoare deschisă primarilor și consilierilor locali din raza municipiului Chișinău, îndemnându-i „să nu participe la acțiunile ilegale ale guvernării” din cadrul campaniei electorale.

Sursa: Almanah politic – 2018

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...