[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Mai 2019 15:00

Opinie: Următoarea guvernare va fi creată în Republica Moldova sub influența factorului extern

Cunoscutul analist politic, Anatol Țăranu crede că următoarea guvernare va fi creată în Republica Moldova sub influența factorului extern. Despre aceasta analistul a declarat în cadrul unui interviu pentru europalibera.org, fiind întrebat ce crede despre incertitudinea politică, care s-a stabilit după alegerile din 24 februarie.

După cum informează TRIBUNA, Anatol Țăranu a menționat că, din păcate, deciziile majore politice se iau nu doar la Chișinău, dar și în alte părți ale lumii.

„În cazul dat este vorba de influența Moscovei. Și acest lucru este regretabil. Asta încă o dată vorbește despre suveranitatea limitată care este caracteristică Republicii Moldova. Eu cred că următoarea guvernare va fi creată în Republica Moldova sub influența factorului extern”, a precizat el.

Totodată, fiind întrebat cum explică tăcerea îndelungată a Partidului Democrat, cel care spunea că în jurul său ar fi trebuit să se coaguleze o guvernare postelectorală, Anatol Țăranu a spus că, „le-au permis potențialilor lor parteneri de coaliție să se developeze completamente, să piardă foarte multe puncte politice și acum eu cred că a venit timpul ieșirii în scenă a Partidului Democrat”.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...