[ X ]
Important8 Mai 2019 17:57

Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe privind revizuirea în dosarul Filat

Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi, ca nefondat apelul avocaților ex-premierului Vlad Filat împotriva deciziei Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, prin care s-a respins cererea de revizuire a primului proces penal, scrie jurnal.md.

După cum informează TRIBUNA, cu referire la sursa citată, apărarea susține că hotărârea este vădit ilegală și urmează să fie contestată la Curtea Supremă de Justiție.

Potrivit hotărârii Curții de Apel Chișinău, decizia Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, din 28 martie 2019, se menține fără modificări. Decizia Curții este executorie, cu drept de recurs la CSJ în termen de 30 de zile de la pronunțarea deciziei integrale, fixată pentru data 4 iunie.

Avocatul Victor Munteanu a declarat pentru presă, după pronunțarea hotărârii, că este vorba despre o sfidare vădită a normelor procesuale din Republica Moldova, cât și a jurisprudenței Curții Europene a Drepturilor Omului, care, potrivit lui, a stabilit foarte clar criteriile conform cărora poate fi revăzută o hotărâre sau o sentință judecătorească.

„Mă refer exact la criteriul imparțialității judecătorilor – nu poate același judecător, care s-a expus într-o sentință asupra vinovăției unei persoane, să decidă redeschiderea acestui proces”, a mai spus avocatul.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...