[ X ]
[ X ]
Exclusiv8 Mai 2019 09:00

(ACUM UN AN) Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte – relansată

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 8 mai 2018.

Discuţiile lui Brock D. Bierman cu Andrian Candu şi Zinaida Greceanîi

Președintele Parlamentului Andrian Candu a avut o întrevedere cu Brock D. Bierman, Șef al Biroului pentru Europa și Eurasia din cadrul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). În aceeaşi zi şi Președintele Partidului Socialiștilor din RM, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit cu Brock Bierman.

Victor Boștinaru la Parlament

Agenda de reforme a Republicii Moldova a fost discutată la întrevederile eurodeputatului Victor Boștinaru cu președintele Parlamentului Andrian Candu, președintele delegației naționale la APCE, Marian Lupu, precum și cu reprezentanți ai societății civile.

Flashmob în fața Guvernului

Partidul Acțiune și Solidaritate, Platforma DA și Partidul Liberal Democrat din Moldova, au desfășurat un flashmob în fața Guvernului Republicii Moldova, cu subiectul „Europa acasă!”.

Noi observatori

Comisia Electorală Centrală (CEC) a acreditat un observator internațional din partea Asociației Pro Democrația Club Tîrgu Neamţ, dar și 115 observatori naționali din partea Asociației obștești „MIRAD”, în vederea monitorizării alegerilor locale noi ale primarilor în unele localități din data de 20 mai 2018.

Solicitarea PUN

În cadrul unei conferințe de presă, liderul PUN, Anatol Șalaru a cerut eliminarea candidatei Partidului „Șor” pentru funcția de primar general al Capitalei, Reghina Apostolova, din cursa electorală pe motivul încălcării prevederilor art. 39 și 41 din Codul electoral, articole ce prevăd interzicerea persoanelor străine de a finanța activitatea electorală.

Apelul lui Andrei Năstase

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de Primar general al municipiului Chișinău, Andrei Năstase, în cadrul unei conferințe de presă, a lansat un apel către cetățenii și forțele democratice din Republica Moldova să fie vigilenţi deoarece se pregătea fraudarea alegerilor din data de 20 mai 2018.

Şedinţa săptămânală a PDM şi briefingul lui Vlad Plahotniuc

În cadrul unui briefing de presă, Vlad Plahotniuc, liderul PDM, a anunţat că, în cadrul şedinţei săptămânale a democraţilor, s-a convenit ca, la nivelul Guvernului,  să fie organizat un Centru de coordonare a siguranței rutiere. De asemenea, PDM a discutat despre organizarea alegerilor parlamentare. În cadrul briefing-ului s-a mai anunţat că vicepreședinte Partidului Democrat din Moldova (PDM), Cristina Balan, va fi numită Ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii.

Ion Ceban a prezentat un set de măsuri sociale

Candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Primar General al Capitalei, Ion Ceban, a prezentat un set de măsuri de susţinere a pensionarilor, persoanelor cu nevoi speciale, a altor categorii vulnerabile din punct de vedere social.

Anunţul lui Valeriu Munteanu

Candidatul Partidului Liberal (PL) pentru funcția de Primar General al Capitalei, Valeriu Munteanu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că își propune să continue proiectele inițiate de ex-Primarul Dorin Chirtoacă.

Conferinţa Silviei Radu

Candidatul independent la funcția de Primar general al municipiului Chișinău, Silvia Radu, în cadrul unei conferințe de presă, a vorbit despre acțiunile candidaților din campania electorală, cât și a infirmat zvonurile privind retragerea ei din cursa electorală.

Coaliţia- relansată

Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, care întrunea 35 de organizații neguvernamentale, și-a  anunțat, într-o conferință de presă, relansarea activității în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

Demersul liberalilor

Fracțiunea Partidului Liberal a expediat un demers în adresa Prim-ministrului RM, Pavel Filip, cu solicitarea de a examina sesizarea cu privire la declararea drept persoane „non grata” a interpreţilor ruşi, Iosif Kobzon şi Lev Leşcenco.

Inspecţia Silviei Radu

Silvia Radu, candidat la funcţia de primar al Capitalei, a fost pe teren ca simplu cetăţean pentru verificarea lucrărilor de reparaţie a drumurilor.

Constantin Codreanu la Parcul Urban de Autobuze

Constantin Codreanu, candidatul PUN la Primăria capitalei, a avut o întâlnire electorală la Parcul Urban de Autobuze.

Concert sub egida Preşedintelui

În ajunul aniversării a 73-a a Marii Victorii, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, sub egida Preşedintelui Republicii Moldova, a avut loc un grandios concert festiv cu participarea mai multor interpreţi din Moldova şi Rusia.

Sursa: Almanah politic – 2018

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...