[ X ]
Important5 Mai 2019 09:00

TOP-10 cei mai activi actori politici ai lunii aprilie 

Deşi luna aprilie a fost relativ pasivă din punct de vedere politic, totuşi unii actori politici au avut o prestaţie destul de bună. Cine şi cât de activ a fost în aprilie vedeţi în clasamentul convenţional de mai jos.     

1). Preşedintele Igor Dodon 

Şi în această lună Preşedintele Igor Dodon a fost cel mai activ actor politic. El a avut 38 de acţiuni publice şi evenimente, fiind şi unicul actor politic care a depăşit media de un eveniment pe zi.

2). Partidul Socialiştilor

Cu 25 de evenimente şi acţiuni publice, Partidul Socialiştilor s-a situat pe locul doi în acest clasament convenţional. Activismul PSRM se explică inclusiv prin faptul că a fost implicat în discuţiile privind identificarea unei soluţii pentru guvernarea din continuare a RM.

3). Platforma Demnitate şi Adevăr 

Implicat în discuţiile privind identificarea unei soluţii pentru guvernarea din continuare a RM a fost şi partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, care a avut în total în aprilie 21 de evenimente şi acţiuni publice. Unele dintre acestea au ţinut şi de viziunea formaţiunii privind agenda Parlamentului.

4). Partidul Acţiune şi Solidaritate

La mică distanţă în spatele PDA, se situează Partidul Acţiune şi Solidaritate cu 19 evenimente şi acţiuni publice. Marea majoritate a acestor evenimente au fost organizate în comun cu PDA, aceste formaţiuni fiind parte a blocului ACUM.

5). Premierul Pavel Filip 

Deşi nu mai este la fel de activ ca şi în perioada când Guvernul avea mandat deplin, Premierul Pavel Filip a avut, totuşi, în aprilie 14 evenimente şi acţiuni publice, situându-se pe locul 5 în clasamentul nostru convenţional.

6). Partidul Şor 

Partidul Şor nu se implică în procesul de identificare a unei soluţii pentru guvernarea din continuare a ţării, dar are o agendă proprie cu priorităţi clar stabilite. Astfel, în aprilie formaţiunea a avut 11 evenimente şi acţiuni publice. Totodată, Partidul Şor a avut o bună prezenţă în mass-media.

7). Partidul Democrat 

Şi în aprilie Partidul Democrat a continuat să aibă o poziţie destul de pasivă, însă oricum a avut 9 evenimente şi acţiuni publice, având o medie de circa un eveniment la trei zile.

8). Partidul Liberal 

Partidul Liberal rămâne cea mai activă formaţiune extraparlamentară, deşi activismul său nu se compară cu cel al partidelor parlamentare. Astfel, în luna aprilie PL a avut 4 evenimente şi acţiuni publice.

9). PNL, PLR şi PDA 

Pe locul nouă se situează trei formaţiuni politice: Partidul Naţional Liberal, Partidul Liberal Reformator, Partidul Democraţia Acasă. Fiecare dintre acestea au avut câte 2 evenimente şi acţiuni publice.

10). PLDM, PPEM, PAD

Încheie clasamentul nostru convenţional Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Popular European din Moldova şi Partidul Acţiunea Democratică. Fiecare a avut câte un eveniment în luna aprilie.

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...