[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri3 Mai 2019 09:30

STISC vine cu vești bune pentru deținătorii de animale. Vezi detalii!

În urma reformei suportate de I.P. “Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică”, în legătură cu absorbția Întreprinderii de Stat „Centrul Informațional Agricol” și a optimizării cheltuielilor de achiziționare și eliberare a mijloacelor de identificare a animalelor, costurile crotaliilor s-au redus de la 9% până la 40% în dependență de tipul crotaliei.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, începând cu luna curentă, crotalii, vor fi comercializați la un preț redus, astfel încât crescătorii de animale, vor putea asigura identificarea și înregistrarea lor în Registrul de Stat al Animalelor deținut de Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, achitând sume mai mici.

Anunțul a fost făcut de către Directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Serghei Popovici care a menționat că: “Dat fiind faptul că agricultura este sectorul dominant de muncă din Moldova, Statul vine în ajutorul fermierilor oferindu-le această reducere. Astfel, noile prețuri la crotalii pentru identificarea animalelor vor asigura principiul trasabilității și vor spori asigurarea securității alimentare a țării și a consumatorului cu produse de origine animală salubre”.

Potrivit procedurilor aferente Sistemului de Identificare şi Trasabilitate a Animalelor, proprietarii de exploatații și deținătorii de animale sunt obligați să aplice crotaliile auriculare sau transponderele, după caz, tuturor animalelor supuse procesului de identificare.

Animalele crotaliate altfel decât potrivit prevederilor naţionale de trasabilitate nu vor putea fi înregistrate în baza de date a Registrului de stat al animalelor.

Cod Denumire Preț, mdl Preț vechi Reducere
701 Crotalii bovine 15.50 17.00 9%
702 Crotalii caprine 1.90 3.00 37%
703 Crotalii ovine 2.60 3.00 13%
704 Crotalii porcine 1.80 3.00 40%

Cristina Pendea 

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...