[ X ]
Exclusiv30 Aprilie 2019 16:00

Igor Munteanu deschide parantezele şi spune de ce a decis să candideze la parlamentare     

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul Blocului Politic ACUM, Igor Munteanu, a fost solicitat să spună de ce a decis să candideze la parlamentare.      

„Din motive care sunt valabile și astăzi. Revolta față de cum a degenerat regimul politic din RM, comparat cu idealurile pe care le împărtășeam la momentul Declarației de independență din 27 august, 1991 și nostalgia față de o Moldovă educată, modernă, prosperă, integrată în toate structurile de cooperare politică, socială și de securitate, existente pe continentul european”, a declarat el.

Întrebat dacă blocul ACUM ar ajunge la guvernare, ce ar prefera – să rămână deputat sau o funcţie în Executiv, Igor Munteanu a spus: „Încă nu am un răspuns la întrebarea Dvs. ipotetică și prefer s-o las neelucidată până la consumarea discuțiilor esențiale cu privire la crearea structurilor de conducere ale noului Legislativ. După cum se știe, 80% din efecte sunt generate de 20% de cauze, iar 80% din rezultate sunt produse cu doar 20% din timpul și efortul dedicat, după cum spune legea Pareto. Mi-aș dori să eficientizăm cât mai mult sectorul public, guvernarea centrală și locală, dar vedeți că un rol magistral trebuie să-l joace în acest scop Parlamentul RM, cu funcții legislative și de supraveghere. Avem situația nemaiîntâlnită în acest moment în care are loc blocarea funcționării Legislativului pentru că, probabil, unor forțe politice nu le-ar place ideea inițierii unor anchete legislative pe câteva teme majore, conținute și în pachetul nostru al „de-oligarhizării” (www.acum.md)”.

Notă: Republicat din data de 11 aprilie 2019.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...