[ X ]
Important26 Aprilie 2019 16:00

Dacă va ajunge eurodeputat, vrea să facă asta la Chișinău! Iurie Leancă: „Urmează să examinez legislația”

Președintele Partidului Popular European din Moldova (PPEM), Iurie Leancă, candidat pe listele Partidului „Pro România”, condus de Victor Ponta în Parlamentul European, a dezvăluit, într-un interviu pentru realitatea.md, dacă mizează la aceste alegeri mai mult pe alegătorii de acasă – cei din Republica Moldova, sau pe alegătorii din România.

După cum informează TRIBUNA, Iurie Leancă a declarat că în Republica Moldova este cunoscut.

„Împreună cu colegii vom face posibilul ca să-i mobilizăm pe cei care dețin pașapoarte românești să iasă la vot. Fac un apel către diasporă, către cei care se află în Italia, Germania, Franța, Irlanda, Marea Britanie, Grecia – să iasă neapărat la vot. Voi fi mult mai activ în România și în Moldova românească, fiindcă am constatat în primele mele vizite în diverse județe că, din păcate, Moldova e dezavantajată economic. Noi suntem mai săraci decât moldovenii din România, moldovenii din România sunt mai săraci decât ardelenii sau cei din alte regiuni ale țării vecine”, a precizat el.

Totodată, Iurie Leancă a menționat că va deschide un cabinet al eurodeputatului, în cazul în care ajunge eurodeputat.

„Victor Ponta m-a invitat nu pur și simplu pentru un anumit loc, ci pe un loc eligibil. Voi deschide și la Chișinău, dar urmează să examinez legislația. Voi activa pe ambele maluri ale Prutului. Voi încerca să fac tot posibilul ca preocupările grupului nostru parlamentar să vizeze nu doar românii de lângă frontieră, ci până la Nistru. Îmi doresc foarte mult ca cetățenii români din Republica Moldova să voteze „Pro România””, a mai spus Leancă.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...