[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv15 Aprilie 2019 14:00

Un deputat PAS explică de ce blocul ACUM îşi doreşte funcţia de Speaker

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, deputatul din fracțiunea Partidul Acțiune și Solidaritate, Blocul ACUM, Radu Marian a fost întrebat cum vede la moment situația politică din RM.

„E clar că aș fi vrut ca lucrurile să fie mult mai simple și ca toate partidele politice să aibă o abordare cât mai apropiată de a noastră: să construim statul de drept, să construim instituții de stat inclusive și să ne apucăm de treabă în economie, educație sau sănătate. Însă realitatea e diferită – ceea ce avem astăzi în Parlament este un fel de triunghi al Bermudelor. Există o forță politică nouă, blocul ACUM, care pune accent pe valorile democratice, statul de drept, importanța justiției și luptei cu corupția mare ca etapă crucială pentru a oferi o viață mai bună oamenilor. Și există celelalte două partide – PSRM și PD (+ sateliții lor) – care ambele doresc la nivel declarativ, să coalizeze cu ACUM, dar au viziuni fundamental diferite de ale noastre. Punând prioritate pe lupta anti-oligarhică, am decis să vorbim cu PSRM despre agenda antioligarhică, care, cel puţin la nivel declarativ ar fi şi una din priorităţile lor. Problema e că nu există încredere între ACUM și PSRM și din acest motiv, ACUM insistă pe funcția de speaker, în virtutea faptului că am demonstrat că nu am făcut compromisuri şi am luptat contra regimului și că anume PSRM trebuie să demonstreze că sunt credibili. Mingea este în terenul lor, chiar dacă semnele nu sunt deloc optimiste”, a declarat el.

Totodată, deputatul a spus că nu poate fi vorba de o coaliție cu PSRM, „întrucât programele electorale și viziunile de dezvoltare ale acestor două forțe sunt fundamental diferite”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA mâine.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...