[ X ]
[ X ]
Important15 Aprilie 2019 16:00

PCRM se gândește la alegerile locale! Voronin: „Evoluția situației din țară e în stare din nou să ne scoată în avanscena politicii moldovenești”

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Vladimir Voronin, susține că, la alegerile parlamentare din 24 februarie a pierdut întregul popor moldovenesc, deoarece a rămas fără „apărarea de nădejde a unicului său aliat din Parlament în persoana PCRM”. Despre aceasta comunistul a declarat în cadrul raportului prezentat la plenara a X-ea a Comitetului Central al PCRM – făcut public de către ziarul „Comunistul”.

După cum informează TRIBUNA, Vladimir Voronin a menționat că, acest rezultat nu trebuie să-i descurajeze.

„În schimb, suntem pur și simplu obligați să elucidăm cât se poate de profund, responsabil și principial cauzele celor întâmplate la noi la aceste alegeri. Această înfrângere a fost consecința unui întreg complex de probleme. Și respectivele probleme au un caracter atât obiectiv, cât și subiectiv”, a spus comunistul.

Totodată, Vladimir Voronin s-a referit și la alegerile locale generale.

„Cu certitudine, putem spune doar una: dacă nu ne vom propune spre realizare obiective de dimensiune națională, n-avem ce face nici la alegerile locale. Iar acestea de acum stau în prag. Și pregătirea pentru ele trebuie s-o considerăm cea mai importantă sarcină pentru cea mai apropiată perspectivă. Însăși evoluția situației din țară, cu stupoarea politică prelungită, cu criza socială și politică care e gata-gata să izbucnească, cu probabila alianță între democrați și socialiști e în stare din nou să scoată Partidul Comuniștilor în avanscena politicii moldovenești. Repet, asta se poate întâmpla cu de la sine putere, fără eforturi deosebite din partea noastră. Dar noi trebuie să fim pregătiți de un asemenea eveniment obiectiv și să ne încadrăm în valul lui. Iar pentru a o face în mod reușit, trebuie nu pur și simplu să fim stăpâni pe sine, concentrați la un anumit scop, dar și uniți în toate. E necesar ca astăzi să ne determinăm în ceea ce privește agenda partidului. Această agendă poate fi prin excelență doar a noastră proprie. Nimeni nu poate să ne-o impună și, de fapt, nimeni nici nu are dreptul să ne-o impună. Stilul nostru politic trebuie să devină spiritul ofensiv, chiar agresivitatea. Să le deschidem ochii alegătorilor, ca ei să vadă, în sfârșit, crimele săvârșite de cei de la putere. Să formăm în ochii și conștiința lor chipul viitorului țării noastre, care indisolubil este legat de Partidul Comuniștilor. Să luptăm pentru fiecare petic din spațiul social și politic. Să luptăm sincer și cu uitare de sine. Un asemenea partid ca al nostru, care poartă înaltul nume de «comunist», nu-și poate propune alte scopuri, alte obiective în afară de lupta pentru dreptate, pentru drepturile cetățenilor, pentru respectarea legii și pentru democrație. Această luptă se va încununa cu victorie. Noi suntem siguri de asta”, a conchis Voronin.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...