[ X ]
Important12 Aprilie 2019 16:00

OPINIE: Blocul ACUM vrea să-i determine pe democraţi să-i oferteze pe socialişti  

Blocul ACUM nu are nevoie să ajungă eventual la un compromis cu socialiştii, ci… să-i determine pe democraţi să se mişte mai repede şi să-i oferteze la rândul lor pe cei din PSRM ca să se ajungă la decizia privind o coaliţie de guvernare PSRM-PDM. Această opinie este expusă într-un material publicat de www.coment.md.     

„Că blocul ACUM nu-şi doreşte o finalitate în discuţiile cu PSRM s-a văzut inclusiv azi (ieri – n.r.), când, venind la discuţii, nu doar au insistat pe realizarea integrală a propriilor propuneri, ci şi au catalogat majoritatea propunerilor PSDM ca fiind inacceptabile, deoarece „dezbină societatea”. Cum în aceste condiţii e posibil de ajuns la un compromis, nu e clar”, se spune în material.

Sursa notează că „poate cineva crede că pe această cale blocul ACUM se pregăteşte de alegeri parlamentare anticipate”. „Puţin probabil. După cum s-a comportat acest bloc în perioada post electorală şi după ce s-a văzut că nu are capacitatea de a obţine măcar o treime din numărul total de deputaţi, cel mai probabil, eventualele alegeri parlamentare anticipate se vor dovedi un dezastru pentru blocul respectiv. Liderii ACUM nu au cum să nu înţeleagă acest lucru, de aceea cea mai bună variantă pentru ei este o coaliţie PSRM-PD. Oricare alt scenariu nu are cum să convină blocului ACUM”, notează sursa citată.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...