[ X ]
Important19 Martie 2019 17:00

Opinia unui cunoscut analist politic despre decizia blocului ACUM de a forma două fracțiuni parlamentare

Directorul executiv al Asociației pentru Democrație Participativă ADEPT, Igor Boțan, cunoscut analist politic, nu crede că, decizia Blocului ACUM, precum că va forma mai curând două fracțiuni parlamentare din motive ideologice – avantajează opoziția. Astfel, a răspuns Igor Boțan, fiind întrebat la europalibera.org: „ACUM a anunțat deja că va forma mai curând două fracțiuni parlamentare din motive ideologice, ascunzând, de fapt, și partea tehnică – să ai două fracțiuni, două voturi în Biroul permanent, două posibilități de a participa în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei etc., etc., la diferite adunări interparlamentare. E așa sau nu?”.

 „Eu nu cred că acest lucru avantajează opoziția. Eu cred că este o atitudine greșită, pentru că oricum în Biroul permanent al Parlamentului pot fi liderii celor două partide – Maia Sandu și Andrei Năstase, dacă unul acceptă să fie ales vicepreședinte al Parlamentului, iar celălalt rămâne președinte al fracțiunii. Deci, nu e nevoie să divizezi această fracțiune în două”, a precizat el.

În context, întrebat dacă greutatea lor nu s-ar schimba de la asta, Igor Boțan a menționat că nu crede că s-ar schimba.

„Dar dacă se divizează în două, dau apă la moara propagandiștilor, care îi vor hărțui, în permanență le vor aduce aminte că ACUM nu mai este ACUM, că s-a divizat în două fracțiuni, vor încerca, așa cum au făcut-o de-a lungul campaniei electorale din 2016, de-a lungul campaniei electorale în 2018 pentru alegeri…”, a conchis analistul.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...