[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv16 Martie 2019 06:00

(ACUM UN AN) Mihai Poalelungi a devenit Preşedinte al CC 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 16 martie 2018. 

Ambasadorul SUA – la Guvern 

Perspectivele de avansare a relațiilor moldo-americane au fost discutate în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit.

Mihai Poalelungi – Preşedinte al CC 

După ce Mihai Poalelungi a depus, în Parlament, jurământul în calitate de judecător al Curţii Constituţionale, în şedinţa plenară a Curții, el a fost ales în calitate de Preşedinte al instituției.

Conferinţa a două ONG-uri unioniste  

Asociația Obștească CPDF „Sirius” și Acțiunea Civică Centenarul au anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor depune, la 25 martie, o cerere către Parlamentele Moldovei și României pentru a aproba, la 27 martie, în ședință comună, Declarația de Unire a celor două state.

Propunerea Mișcării Antimafie 

Conducerea Mișcării Antimafie a organizat o conferință de presă, în cadrul căreia i-a propus liderului PAS, Maia Sandu să candideze la Primăria capitalei, iar altor partide pro-europene – să o susţină.

Anunţul Preşedintelui 

Preşedintele Igor Dodon şi-a anunţat intenţia de a forma un Front National „pentru a oferi o platformă de rezistență tuturor cetățenilor Republicii Moldova care sunt împotriva unirii și care vor sa păstreze statalitatea și identitatea moldovenească”.

Moţiunea socialiştilor 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a înaintat, în debutul ședinței Parlamentului, o moțiune simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății și protecției sociale a populației realizate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Iurie Leancă a scăpat de demisie  

Moţiunea simplă asupra politicii interne şi externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă a fost respinsă. Iurie Leancă a venit în Parlament cu un raport la solicitarea PCRM şi PSRM, care l-au acuzat de „atitudine iresponsabilă şi anticonstituţională” atunci când acesta a declarat că „integrarea europeană se face doar cu România şi prin România”.

Dizolvarea fracţiunii PCRM în CMC 

Preşedintele fracţiunii PCRM din Consiliul Municipal Chişinău (CMC), Vasile Chirtoca, a anunţat despre decizia partidului de a dizolva fracţiunea comuniştilor din CMC. Atât el, cât şi Ghenadie Botnaru au anunţat că îşi vor continua activitatea în calitate de consilieri neafiliaţi. Fracţiunea a fost dizolvată după ce Natalia Vîsotina şi-a anunţat retragerea din rândurile acesteia.

Întrevederea lui Igor Dodon cu Ilir Meta

Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut, la Baku, o întrevedere cu Președintele Republicii Albania, Ilir Meta în cursul căreia au făcut un schimb de opinii privind stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-albaneze şi oportunităţile de aprofundare a acestora în diverse domenii. La întâlnire a participat şi liderul PSRM, Zinaida Greceanîi.

Sursa: Almanahul politic 2018  

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...