[ X ]
Exclusiv15 Martie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Masă rotundă la AŞM dedicată unirii

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat pe 15 martie 2018.

Iniţiativă legislativă privind „Chișinău Arena”

Un grup de deputați a înregistrat în Parlament un proiect de lege care prevedea trecerea unui teren de peste 69 ha, din comuna Stăuceni, municipiul Chișinău, în categoria de terenuri destinate construcțiilor. Pe acel teren urma să fie construită  „Chișinău Arena” – prima sală polivalentă din Moldova.

Preşedintele Igor Dodon – la Baku

Președintele Republici Moldova, Igor Dodon a participat la lucrările Forumului internațional de la Baku. De asemenea, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, o întrevedere cu Președintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov şi o întrevedere cu Binali Yildirim, Prim-ministrul Republicii Turcia. Preşedinte a fost însoţit de liderul PSRM, Zinaida Greceanîi.

Masă rotundă la AŞM dedicată unirii

La Academia de Științe a Moldovei, în cadrul unei mese rotunde la subiectul „Centenarul Unirii Basarabiei cu România: premise, context, impact” a avut loc o discuție de totalizare a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Întrevederea lui Pavel Filip cu experţii FMI

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu echipa de experţi ai Fondului Monetar International (FMI), condusă de Ben Kelmanson, care s-a aflat în vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 15-27 martie 2018.

Solicitarea PDA

Platforma Demnitate și Adevăr (PDA) a cerut Guvernului să facă publică informația detaliată privind modalitatea de organizare și desfășurare a întregului proces de contractare a furnizorilor de energie electrică, precum și să ofere explicații exhaustive referitor la raționamentele încheierii contractului de livrare a energiei electrice cu Centrala de la Cuciurgan.

Mesajul şefului statului

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a transmis un mesaj de felicitare Angelei Merkel, Cancelar Federal al Republicii Federale Germania cu ocazia realegerii în funcţie.

Discuţia lui Andrei Năstase cu Kevin Hamilton

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, s-a întâlnit cu Ambasadorul Canadei în Republica Moldova, România și Bulgaria, Kevin Hamilton. Discuția s-a axat pe evenimentele politice din Republica Moldova, dar și pe rolul și locul PDA în consolidarea societății.

Anunţul Procuraturii Anticorupție

Procuratura Anticorupție a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a dosarului în privința președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, învinuit de abuz de serviciu, cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Pretorul sectorului Ciocana – eliberată din funcţie

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, a eliberat-o din funcţie pe pretorul sectorului Ciocana, Galina Bostan. De asemenea, primarul interimar l-a eliberat din funcţie şi pe vicepretorul sectorului, Anatolie Portnoi.

Solicitarea procurorilor în dosarul lui Chiril Lucinschi

Procurorii au cerut, în cadrul unei şedinţe de judecată, aplicarea pedepsei de 6 ani şi jumătate de închisoare pentru fostul deputat liberal democrat, Chiril Lucinschi.

Întrevederea lui Vlad Plahotniuc cu Peter Michalko

Preşedintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, a avut o întâlnire cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Ambasadorul Peter Michalko. Dialogul s-a purtat pe mai multe teme de actualitate la acel moment.

Discuţia lui Pavel Filip cu Ancuța Vameșu

Posibilitățile de îmbunătățire a interacțiunii autorităților cu societatea civilă au fost discutate în cadrul unei întrevederi a Prim-ministrului Pavel Filip cu Ancuța Vameșu, consilier de nivel înalt al UE pentru relația Guvernului cu societatea civilă.

Premierul la deschiderea Centrului Tekwill

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la celebrarea unui an de la deschiderea Centrului de Excelență în domeniul TIC Tekwill.

Sursa: Almanahul politic 2018  

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...