[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important5 Martie 2019 16:58

Veaceslav Garștea: Poliția de Frontieră este unica instituție din cadrul MAI unde activează atât de multe femei

Poliția de Frontieră nu e doar pentru bărbați, ci și pentru femei. În prezent, în cadrul instituției, aproximativ 30% din totalul de angajați sunt femei. Declarația a fost făcută de şeful adjunct al Poliţiei de Frontieră, Veaceslav Garştea, în cadrul emisiunii „Bună Dimineaţa” de la Moldova 1, informează TRIBUNA.

Garștea a spus că, Poliția de Frontieră este instituția, care, prin strategia sa, pune accent pe egalitatea între bărbați și femei.

„Încercăm să fugim de stereotipuri. Poliția de Frontieră nu e doar pentru bărbați, ci și pentru femei. Astăzi, în cadrul instituției activează în jur de 900 de doamne, ceea ce reprezintă aproximativ 30% din totalul de angajați. E o cifră, spunem noi, destul de bună. Poliția de Frontieră este unica instituție din cadrul MAI unde activează atât de multe femei. Chiar 6 ani în urmă, în Serviciul de Grăniceri pe atunci, activau doar 18% femei”, a spus oficialul.

Șeful adjunct al IGP a spus că și numărul studentelor la Centrul de Excelență al Poliției de Frontieră a crescut în ultimii ani, ceea ce e îmbucurător. „Din totalul de 106 cadre didactice – 45 sunt doamne, iar din totalul de 147 de studenți – 55 sunt domnișoare. Avem cu ce ne mândri”, a spus Garștea.

El a mai spus că doamnele din cadrul Poliției de Frontieră își îndeplinesc foarte bine responsabilitățile și sunt foarte implicate.  „Avem femei care nu lucrează doar în contabilitate, doar în birouri, ci care lucrează și-n serviciile operative, indiferent de vreme și de condiții. Femeile sunt mult mai dibace și mai atente la detalii”, a menționat oficialul.

Cristina Gurez

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...