[ X ]
[ X ]
Important3 Martie 2019 10:00

TOP-10 situaţii care au scandalizat opinia publică în campania electorală

În campania electorală a alegerilor parlamentare s-au înregistrat mai multe situaţii care au scandalizat opinia publică. Anume la acestea ne vom referi în cadrul clasamentului convenţional de mai jos.

1). Otrăvirea cu mercur a unor politicieni

Declaraţii despre faptul că au fost otrăviţi cu mercur au făcut liderul PAS, Maia Sandu, liderul PDA, Andrei Năstase, şeful staff-ului electoral a lui Andrei Năstase în alegerile pentru funcţia de Primar al capitalei din 2018, Alexandru Machedon. Aceste informaţii au avut efectul unei bombe, mai ales că cei vizaţi au prezentat şi certificate medicale. Totodată, nu e clar dacă respectivele declaraţii au influenţat cumva rezultatele alegerilor parlamentare.

2). Anunţul despre un dosar pe numele lui Vlad Plahotniuc

Cu câteva zile înainte de alegeri, autorităţile din Rusia au anunţat că numele lui Vlad Plahotniuc figurează într-un dosar de spălare de bani alături de cel al lui Veaceslav Platon. PDM a calificat acest anunţ drept o intervenţie abuzivă a Rusiei în procesul electoral din RM. Oricum, respectiva informaţie a fost extrem de mediatizată şi discutată pe larg în societate.

3). Informaţiile despre înjunghierea lui Veaceslav Platon

În ajun de alegeri, mai multe mijloace de informare în masă au publicat ştiri despre faptul că fostul deputat Veaceslav Platon, care-şi ispăşeşte pedeapsa în penitenciar, ar fi fost înjunghiat. Totodată, a apărut şi o scrisoare a unui deţinut care pretindea că i s-a propus să-l asasineze pe Veaceslav Platon. Autorităţile responsabile au infirmat aceste ştiri, iar în presă au apărut alte informaţii precum că scrisoarea ar fi fost scrisă la comanda fostului deputat.

4). Atacul mediatic masiv asupra PSRM şi a Preşedintelui Igor Dodon

În ultimele săptămâni ale campaniei electorale, Preşedintele Igor Dodon şi Partidul Socialiştilor au fost ţinta unui atac mediatic masiv. Impactul acestuia e greu de evaluat, dar, cu siguranţă, respectivul atac a afectat rezultatul electoral al socialiştilor.

5). Noul dosar intentat lui Vlad Filat

În plină campanie electorală, autorităţile responsabile au anunţat despre intentarea unui nou dosar pe numele ex-Premierului Vlad Filat. Avocatul fostului Premier a declarat că acest dosar ar avea legătură cu campania electorală.

6). Tentativa de a demonstra că Maia Sandu e lesby

Spre finalul campaniei electorale, în spaţiul public au fost „aruncate” imagini prin care se sugera că Maia Sandu, lidera PAS, ar fi lesby. Ea a declarat că nu este persoana din imagini şi că niciodată nu a fost în localitatea în care au fost realizate acestea. De asemenea, Maia Sandu a negat şi faptul că ar fi lesby.

7). Agresarea fizică a lui Dinu Plângău

La începutul campaniei electorale, candidatul blocului ACUM pentru circumscripţia Edineţ, Dinu Plângău a declarat că a fost bătut de persoane ce ar avea tangenţe cu guvernarea chiar pe pragul comisariatului de poliţie din acest oraş. Respectiva ştire a scandalizat opinia publică şi s-a aflat mult timp în atenţia presei.

8). Incendierea automobilului lui Serghei Iordan

O altă ştire care a scandalizat opinia publică în alegeri a fost cea despre incendierea mașinii ce aparține lui Serghei Iordan, candidat din partea Partidului Democrat în circumscripția uninominală nr. 10 din Bălți. Deocamdată, nu se cunoaşte la ce etapă sunt investigaţiile în acest caz.

9). Incendierea, la Ceadâr-Lunga, a unui autobus implicat în campania electorală a PSRM

În debutul campaniei electorale, în presă a apărut o informaţie despre incendierea, la Ceadâr-Lunga, a unui autobus implicat în campania electorală a PSRM. Ulterior, poliţia a declarat că acel autobus nu a avut nici o legătură cu campania PSRM.

10). Piedicile impuse echipei ACUM la Orhei  

În plină campanie electorală, Valeriu Munteanu, candidatul blocului ACUM la Orhei, a depus o plângere la Inspectoratul de poliție din localitate, acuzând reprezentanţii unui partid că nu i-au permis lui și colegilor săi să împartă pliante pe străzile oraşului. Deocamdată, nu se cunoaşte la ce etapă e investigarea acestui caz.

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...