[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Breaking news22 Februarie 2019 14:15

Expert: Legea trebuie modificată pentru ca să fie clar scris că secretarii de stat nu au voie să se suspende pentru a participa în campanie

Principalele metodologii de factorizare a impactului riscurilor electorale de utilizare a resurselor administrative în campania electorală au fost prezentate, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, transmite TRIBUNA.

Sergiu Ostaf a menționat că o metodologie de evaluare a resurselor publice lipsește.

„În spațiul public se vorbește despre resursele administrative și abuzul acestora. Sunt discutate mai multe situații: acțiunile individuale în funcțiile publice, cazurile individuale de implicare a resurselor administrative și bunul public de folosință comună. Există o regulă clară că anumiți funcționari publici nu pot fi suspendați pe perioada campaniei electorale, Legea prevede și situații de excepție. Funcționarii publici își pot suspenda temporar activitatea pentru a se implica în politică. Legea trebuie modificată pentru ca să fie clar scris că secretarii de stat nu au voie să se suspende pentru a participa în campanie.

În situațiile când un concurent electoral folosește un edificiu pentru campanie electorală, trebuie să existe o egalitate între toți concurenții interesați”, a menționat Sergiu Ostaf.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...