[ X ]
Important21 Februarie 2019 10:00

Propunere revoluţionară pentru diasporă!

Candidatul independent la funcția de deputat pe circumscripția 51 SUA și Canada, Alexandrin Patron susține că, dacă ajunge în Parlament, va propune un program de investiții pentru diasporă.

După cum informează TRIBUNA, într-o postare pe o rețea de socializare, Alexandrin Patron a menționat că, trăind de 5 ani în SUA, a cunoscut mulți moldoveni care ar dori să investească într-o afacere în Moldova.

„La fel, cunosc oameni care nu se pot adapta și ar dori foarte mult sa revină acasă să înceapă o afacere. Vreau sa inițiez un program prin care voi aduce în Moldova bunele practici ale SUA care vizează businessul mic și mijlociu. Printre altele, acesta va prevedea ca toți cetățenii din diaspora, care decid să investească într-o afacere în Moldova, să fie scutiți de impozitul pe venit și controale fiscale pentru o perioada de 3 ani, dacă îndeplinesc următoarele 3 condiții: unu – investiția depășește suma de 30.000 USD, doi – creează minim 3 locuri de munca în primele 6 luni de la fondare și trei – profitul impozabil este în limita sumei de 100.000 USD anual. Astfel, economia Moldovei va primi investiții considerabile din partea diasporei, vor fi create locuri de munca pentru cei de acasă, iar eliminarea controalelor fiscale va scădea presiunea de pe antreprenori și afacerile noi create”, a precizat candidatul.

Andriana Cheptine

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

    View Results

    Loading ... Loading ...