[ X ]
[ X ]
Breaking news19 Februarie 2019 09:00

(ACUM UN AN) Maia Sandu – citată la CNA 

TRIBUNA continuă proiectul în care vă prezentăm evenimentele politice ce au avut loc exact acum un an. De data aceasta vă propunem să vă amintiţi ce s-a întâmplat 19 februarie 2018.  

Întrevederea lui Andrei Năstase cu Sandor Szabo

Președintele Platformei Demnitate și Adevăr (PDA), Andrei Năstase, s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei în Republica Moldova, Sandor Szabo. La întâlnire a participat și Chiril Moțpan, Secretarul General al formațiunii.

Campanie a MAI şi a IGSU

Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în comun cu Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), a demarat Campania națională „O casă protejată – O viață salvată”. Detalii despre campanie a oferit ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan în cadrul unei conferinţe de presă.

Conferinţa socialiştilor 

Socialiștii din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au susţinut o conferinţă de presă în care au anunţat că îşi doresc ca introducerea biletelor electronice în transportul public în Chișinău să fie implementată de la finele lunii septembrie 2018, în regim de test.

Solicitarea liberalilor 

Liderul fracțiunii consilierilor liberali din Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Cebanu, a solicitat Primăriei să informeze Comisia Electorală Centrală (CEC) despre demisia lui Dorin Chirtoacă, pentru a numi data alegerilor anticipate.

Maia Sandu – citată la CNA 

Președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a fost citată la Centrul Național Anticorupție (CNA), în calitate de martor, după ce a depus la 5 februarie 2018, un denunț la Procuratură, prin care a cerut tragerea la răspundere a persoanelor cu funcții de conducere de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pe motivul neajustării corespunzătoare a tarifelor la gazele naturale.

Flashmob al tinerilor din PL

Tineretul Partidului Liberal (PL) a organizat un flashmob, în incinta Primăriei Capitalei, cu genericul: „Lecție de filologie pentru Silvia Radu”. În cadrul flashmob-ului, tinerii au invocat mai multe greşeli de exprimare admise de primarul general interimar, Silvia Radu.

Directorul SIS a depus cerere de demisie 

Vitalie Pîrlog a solicitat Parlamentului inițierea procedurilor privind demisia sa din funcția de director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS). Cererea de demisie a fost depusă la Parlament, el argumentându-şi decizia prin faptul că vrea să-şi continue activitatea în funcţia deţinută la INTERPOL.

Sursa: Almanah politic – 2018 

Sondaj

  • Cine va deveni Primar general al mun. Chișinău?

    View Results

    Loading ... Loading ...