[ X ]
[ X ]
15 Februarie 2019 13:10

CReDO desfășoară o cercetare asupra caracterului liber și corect al campaniei electorale. Detalii!

Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO) desfășoară o cercetare asupra caracterului liber și corect al campaniei electorale.

După cum informează TRIBUNA, în cadrul unei conferințe de presă, directorul CReDO, Sergiu Ostaf, a declarat că studiul acesta este un efort restrâns.

„Este o contribuție a noastră pentru a ridica standardele de monitorizare și a contribui la înțelegerea mai bună a calității procesului electoral și al campaniei. Este o cercetare care va fi lansată, cu un raport preliminar în ajunul anunțării rezultatelor alegerilor și raportul final va fi după încheierea scrutinului electoral. Această cercetare este compusă din patru componente: comportamentul alegătorului, utilizarea resurselor administrative, comportamentul mass-media și finanțele publice. Noi am vrea să aducem o valoare adăugată a înțelegerii asupra procesului electoral și în aceste 4 zone, folosind resursele limitate, am putea să aducem în opinia noastră o valoare adăugată. Valoarea adăugată este prin intermediul a câtorva aspecte: printr-o viziune comparativă la ce s-a întâmplat în RM, utilizarea unor tehnologii de analiză, care sunt utilizate în alte țări, dar în RM – mai puțin prezente. Un alt aspect, sigur că sunt costurile foarte restrânse și inteligent utilizate pentru a înțelege o anumită realitate mai bine. Experiența noastră este de 5-6 ani de lucru foarte aprofundat asupra acestor 4 domenii”, a precizat Ostaf.

Andriana Cheptine

Alte știri la rubrica

Sondaj

  • Ce așteptați cel mai mult în 2021?

    View Results

    Loading ... Loading ...