[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important13 Februarie 2019 16:00

Valeriu Ghileţchi despre alegătorii din circumscripţia SUA şi Canada şi ce probleme îi frământă

În cadrul unui interviu acordat pentru „Ziarul Naţional”, Valeriu Ghileţchi, vicepreşedinte al Parlamentului, candidat la funcţia de deputat în circumscripţia uninominală SUA şi Canada, a fost întrebat cum i se par alegătorii din circumscripţia SUA si Canada. 

„Moldova de peste ocean cum am numit-o sau cetăţeanul de peste ocean, ca și cel de acasă este unul foarte divers, atât din punct de vedere lingvistic, educațional, cât și al viziunilor sale politice. Cei mai mulți dintre cei ce au plecat, au făcut-o pentru a oferi un viitor mai bun copiilor săi. Îi admir pentru sacrificiul pe care l-au făcut: este enorm de dificil să te muți într-o altă țară, cu o altă cultură și limbă, lăsându-i acasă pe mulți oameni apropiați”, a declarat el.

„Admir faptul că cei de acolo sunt cu gândul acasă, își doresc toți ca cei rămași aici să aibă un trai decent și totodată sunt deschiși să se implice în măsura posibilităților pentru a aduce acasă viața prosperă de care au parte ei. Sunt determinat să lucrez împreună cu ei ca să identificăm și soluții reale pentru a ne atinge scopul comun – o Moldovă mai bună!”, a adăugat Valeriu Ghileţchi.

Întrebat ce probleme îi frământă pe alegătorii din circumscripția SUA si Canada, el a răspuns: „În numeroasele vizite pe care le-am făcut în State Unite, concetățenii noștri au semnalat dificultatea obținerii pașaportului moldovenesc. Astfel, încă la începutul anului trecut am făcut demersuri, iar în luna mai l-am întrebat în ședința Parlamentului pe Primul ministru referitor la acțiunile Guvernului privind soluționarea acestei probleme. Ulterior, am depus și un amendament la Legea Bugetului de Stat pentru anul 2018, prin care am cerut să fie alocate 2.000.000 de lei pentru soluționarea acestei probleme”.

„O altă problemă se referă la dificultatea efectuării investițiilor în economia din Moldova. Astfel, pentru a asigura relansarea cu adevărat a economiei este nevoie sa direcționăm mai multe resurse pentru investiții în afaceri. Cetățenii noștri din America au atât resursele necesare, cât și capacitatea de a genera inițiative economice noi”, a adăugat Valeriu Ghileţchi.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...