[ X ]
[ X ]
[ X ]
[ X ]
Important8 Februarie 2019 06:30

Un partid, prima dată în alegeri! Liderul: „Sperăm ca toți cei 30 de oameni să treacă în Parlamentul Republicii Moldova”

Președintele Partidului „Voința Poporului”, Ștefan Urâtu, a fost întrebat într-un interviu pentru europalibera.org, ce șanse cred că are formațiunea sa să acceadă în Parlament, pe câte mandate mizează, având în vedere că nu apar în sondaje, dar și ce le spume celor care cred că partidele mici ar aduce daună mare pentru cei cu șanse reale. În context, Ștefan Urîtu a menționat că el conduce un partid relativ tânăr.

După cum informează TRIBUNA, Ștefan Urîtu a declarat că anume din considerentul că e un partid tânăr îl și propun alegătorilor.

„Este un partid care nu conține în rândurile sale oligarhi, nu conține oameni care au fost altădată în alte partide și au săvârșit crime împotriva populației. Noi nu avem bani ca să plătim pentru sondaje care să ne arate foarte bine, noi lucrăm și noi ne întâlnim cu oamenii pentru ca oamenii să știe care este oferta noastră. Noi sperăm că în următoarele sondaje, mai aproape de ziua votării, noi o să apărem și o să apărem masiv; sperăm de asemenea că oamenii vor înțelege că sunt acele partide care prezintă riscul major pentru populația Republicii Moldova și pentru Moldova ca atare nu partidele mici, dar anume partidele mari sunt acelea care prezintă riscul maximal, anume în acele partide s-au oploșit criminalii și cei care au furat până acum și caută lingușire pe lângă anumite persoane care dețin controlul asupra instanțelor de judecată și asupra Procuraturii pentru ca ei să fie protejați de posibila răsplată, dar nu vor reuși să facă acest lucru, fiindcă noi sperăm să venim cu acei 30 de oameni pe care îi avem în listă. Desigur din cauza impedimentelor pe care le-a pus actuala guvernare în alegeri cu certificatul acela de integritate, pretinsul certificat, care nu costă nici trei bănuți cu necesitatea de a fi aici personal, de a semna și de a face semnătura ca să corespundă celei din buletin la CEC, iată aceste piedici au fost puse special pentru ca partidele, așa cum le numiți Dvs., mici, care nu au bani, nu au oligarhi, să nu poată să-și completeze listele, însă cei 30 de candidați pe care îi avem pe listă sunt suficienți ca împreună cu ei să facem schimbarea necesară în societate și noi anume pe aceștia 30 mizăm. Noi sperăm să venim cu 30 de oameni și toți să treacă în Parlamentul Republicii Moldova”, a răspuns Urîtu.

De menționat că, este prima participare în alegeri a Partidului Voința Poporului, acesta fiind înregistrat în iunie 2018 în lista partidelor din Moldova.

Andriana Cheptine

Sondaj

  • Ce credeți că trebuie să facă guvernarea cu referire la tariful la gaz?

    View Results

    Loading ... Loading ...