[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știri8 Februarie 2019 13:30

Directorul STISC: Asigurarea securității cibernetice în procesele interne ale autorităților este o preocupare majoră a instituției

Directorul Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, Serghei Popovici, l-a avut ca invitat în cadrul unui dialog axat pe parteneriat și schimb de experiență pe Zhang Fan, managerul general al Huawei, companie producătoare de echipamente de telecomunicații din Republica Populară Chineză.

După cum informează TRIBUNA, potrivit unui comunicat de presă, dezvoltarea și menținerea unor parteneriate durabile privind schimbul de informaţii, experienţe şi analize în scopul prevenirii, depistării şi contracarării ameninţărilor de securitate reprezintă un obiectiv strategic pentru STISC, iar în cadrul întrevederii cu Zhang Fan, s-a reușit identificarea unui plan de acțiuni aprobat bilateral, privind crearea unor proiecte și acțiuni comune, care desigur ar prezintă interes pentru ambele instituții.

În cadrul discuțiilor, Zhang Fan, a ținut să noteze: „Vom oferi sprijin Moldovei și vom contribui la implementarea proiectelor ce oferă nișă de dezvoltare a instituției, cele mai strategice tehnologii ale secolului XXI ce poate anticipa amenințările la adresa securității cibernetice”.

Un subiect actual abordat în cadrul întâlnirii a fost despre posibilitatea implementării inteligenței artificiale în sectorul cibernetic, acțiune care ar reduce semnificativ volumul de muncă al analiștilor de malware.

„Asigurarea securității cibernetice în procesele interne ale autorităților și în procesele de livrare a serviciilor publice este o preocupare majoră a instituției, fapt pentru care menținem colaborări cu partenerii externi și implementăm proiecte de succes. Subiectul implementării inteligenței artificiale în sectorul cibernetic, este unul sensibil dar de maximă actualitate. Cu siguranță, inteligenta artificiala nu va înlocui specialiștii în securitate cibernetică, cel puțin nu în timpul apropiat, însă poate oferi instrumentele necesare detectării cât mai apropiate de 100 %, a vectorilor de atac„ , a concluzionat Serghei Popovici, directorul STISC.

Cooperarea dintre Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică și Huawei, este focusată pe dezvoltarea de proiecte în domeniul TI și sporirea investițiilor în inovare și cercetare.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

  • Ce partid ar fi avantajat de eventuale alegeri parlamentare anticipate?

    View Results

    Loading ... Loading ...