[ X ]
Important30 Ianuarie 2019 06:30

OPINIE: Convingerea lui Vlad Plahotniuc că formațiunea pe care o conduce va rămâne la guvernare ar putea fi adevărată

Partidul Democrat din Moldova a dat startul campaniei electorale, iar în discursul de lansare, Președintele PDM, Vlad Plahotniuc a declarat, că „Partidul Democrat va ramâne la guvernare” și după ce poporul va alege deputații din viitorul Parlament. Despre aceasta menţionează într-o nouă postare jurnalistul Victor Nichituş.   

Potrivit lui, „declarația este bazată, probabil, pe rezultatele obținute de Cabinetul Filip în ultimi trei ani: stabilizarea financiară, stabilizarea sistemului bancar, reforma salarială și cea a pensiilor, diminuarea contribuţiilor pentru asigurările sociale ori proiectele „Drumuri bune pentru Moldova” ori „Prima Casă”. El susţine că acestea sunt „proiecte concrete prin care democrații, în ciuda tuturor criticilor, au demonstrat că pot guverna”.

„Dacă luăm în considerare că programul electoral al democraților stă sub semnul mai vechiului îndemn: „fapte, nu vorbe” și are în față proiecte menite să îmbunătăţească viaţa tuturor locuitorilor dintre Prut și Nistru, convingerea liderului democrat, că formațiunea pe care o conduce va rămâne la guvernare, ar putea fi adevărată”, notează Victor Nichituş.

El se declară de acord şi cu decanul Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a Universității de Stat din Moldova, Alexandru Solcan, care crede că PDM „ar putea, cu adevărat, să rămână la guvernare doar în condițiile în care vor avea suficiente voturi pentru ca, în viitorul Parlament, să ajungă o forță politică centripetă”.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Ce partid a avut cea mai bună prestație în 2019?

    View Results

    Loading ... Loading ...