[ X ]
Breaking news21 Decembrie 2018 11:00

Guvernul și-a angajat răspunderea: Peste 60 de mii de persoane vor primi ajutor financiar cu ocazia sărbătorilor

Peste 60 mii de persoane, care primesc alocații sociale sub 2 000 de lei, vor primi în săptămânile următoare un ajutor de 600 de lei, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Guvernul și-a angajat răspunderea pentru acest proiect de lege, dat fiind faptul că Parlamentul este în imposibilitate de a adopta legi organice, transmite TRIBUNA.

„Am oferit de sărbători câte 600 de lei pentru toți pensionarii care au pensii mai mici decât 2 000 lei. Deja 540 de mii de cetățeni au primit acest ajutor. Dinamica pozitivă a încasărilor la buget, economia stabilă și prognozele pentru 2019 ne permit să extindem lista beneficiarilor de acest ajutor de 600 de lei de sărbători”, a spus Premierul Pavel Filip.

Astfel, de ajutor financiar în mărime de 600 de lei vor beneficia următoarele categorii:

 1.   Persoanele care au atins vârsta de pensionare, însă pentru că nu au stagiul complet de muncă sau nu au putut demonstra cu acte că au lucrat și primesc o alocație de câteva sute de lei
 2.   Persoanele care primesc alocații pentru dizabilitate:
 •  dizabilitate (de toate gradele: severe, accentuate, medii)
 • dizabilitate din copilărie (de toate gradele: severe, accentuate, medii)
 • dizabilitate (în vârstă de până la 18 ani) (de toate gradele: severe, accentuate, medii)
 1.   Persoanele care primesc alocații pentru că și-au pierdut întreținătorul.

Potrivit Constituției, Guvernul își poate angaja răspunderea în fața Parlamentului asupra unui program, unei declarații de politică generală sau unui proiect de lege. Dacă în termen de 3 zile nu este depusă o moțiune de cenzură, votată cu majoritatea de voturi, programul, declarația de politică generală sau proiectul de lege se consideră adoptate.

Cristina Pendea

Comentarii

Top știri

Sondaj

 • Ce aşteptări aveţi de la alegerile locale?

  View Results

  Loading ... Loading ...