[ X ]
[ X ]
[ X ]
Exclusiv21 Decembrie 2018 06:30

Două cauze penale pornite în baza materialelor Curţii de Conturi, iar alte 8 dosare se află în curs de examinare

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Preşedintele Curţii de Conturi a Republicii Moldova, Veaceslav Untilă a fost întrebat: Care e situaţia la capitolul cauze penale pornite în baza materialelor CCRM? 

„Ţin să menţionez faptul că şi în acest an am activat din convingerea că este mult mai eficient să prevenim apariția riscurilor de fraudă și corupție decât să constatăm existenţa acestor fenomene. Cu toate acestea, în perioada de raportare am remis organelor de drept materialele privind 13 misiuni de audit cu suspiciuni de fraudă. Urmare a examinării acestora de către organele abilitate, au fost pornite 2 cauze penale, emise 3 refuzuri în pornirea urmăririi penale, iar 8 dosare se află în curs de examinare”, a declarat el.

Întrebat despre conlucrarea cu alte instituţii ale statului, Veaceslav Untilă a declarat: „Valoarea activității Instituției Supreme de Audit depinde de modul în care rezultatele muncii acesteia sunt analizate și utilizate în luarea deciziilor. Anume din această perspectivă conlucrarea dintre Curtea de Conturi, Parlament, Guvern și alte părți interesate este importantă și absolut necesară. Performanța pe care o dorim atinsă în efortul nostru comun este de a asigura o funcționare cât mai bună a instituțiilor statului, de a garanta claritate și ordine în gestionarea finanțelor publice, de a contribui la depășirea problemelor cu care se confruntă azi societatea, în ansamblu, și cetățeanul, în special. Spre realizarea acestui obiectiv am mers consecvent şi în 2018, el urmând să fie o prioritate pentru noi şi în continuare”.

Notă: Varianta integrală a interviului va fi publicată de TRIBUNA mâne.

Cristina Pendea

Sondaj

  • Care eveniment credeți că va marca anul 2023?

    View Results

    Loading ... Loading ...